«H προσπάθεια που κάνει ο Στέφανος Κασελάκης δεν μπορεί να πάει πίσω την ανάγκη για ανασυγκρότηση και αυτοκριτική στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Ρένα Δούρου στο Mega για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, βάζοντάς τα μέχρι και με παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να τα ονοματίζει, που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, δεν έχουν χαρεί με την εκλογή Κασσελάκη.

Τους έστειλε το μήνυμα ότι «είναι αλαζονικό να μη δέχονται το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών», πως έκαναν «πολύ βιαστικές δηλώσεις» που «δεν είναι ουσιαστικές», ενώ υπογράμμισε ότι «θα χαθεί το στοίχημα εάν δεν ανασυγκροτηθεί το κόμμα».

Πέρα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα σελίδα που γυρίζει το κόμμα, η Ρένα Δούρου μίλησε και για τα «πυρά» που δέχεται. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν υπάρχει επικοινωνία χωρίς πολιτική και πολιτική χωρίς επικοινωνία».

«Πολύ βιαστικές» οι δηλώσεις παλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη Δούρου 

Στη συνέχεια, μιλώντας για τη χθεσινή πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Δούρου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη όσον αφορά τις ικανότητές του, ενώ εξέφρασε και την εμπιστοσύνη της απέναντί του ότι θα παραμείνει πιστός στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος: «Χτες το βράδυ εγώ είδα μία συνέντευξη ενός νέου ανθρώπου και το ζήτημα είναι να πείσουμε τους νέους πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι μία σπουδαία δουλειά. Εγώ είδα έναν άνθρωπο 35 χρονών που προσπάθησε να εξηγήσει με πολιτικούς όρους αλλά χωρίς σοβαροφάνεια. Επίσης, είδα έναν άνθρωπο που είπε πως θα σεβαστεί το καταστατικό και τις θέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να μιλήσει, αφήνοντας αιχμές για τις δηλώσεις τους ύστερα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και για παλιά στελέχη του κόμματος.

«Οι δηλώσεις που ήρθαν και εμένα στα αυτιά μου από παλιά στελέχη του κόμματος θεωρώ πως είναι πολύ βιαστικές και κατά βάση δεν είναι ουσιαστικές. Είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις εσωκομματικές δεν μπορεί να μην δέχεσαι το αποτέλεσμα και να σου φταίει ο κόσμος. Είναι αλαζονικό και δεν είναι δημοκρατικό. Δημοκρατία σημαίνει ισοτιμία. Τα στενάχωρα είναι πίσω αλλά μπροστά έχουμε τα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά.