Φαίνεται ότι το τεταμένο κλίμα μεταξύ των βουλευτών και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρεται και στην βάση του κόμματος. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», μια έντονη στιχομυθία εξελίχθηκε ανάμεσα στην Ρένα Δούρου και σε συντρόφισσα που παρακολουθούσε προσυνεδριακή εκδήλωση του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα η Ρένα Δούρου βρέθηκε σε κομματική εκδήλωση στην Καλαμάτα, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος ενόψει συνεδρίου. Ωστόσο την ομιλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε μια γυναίκα που συμμετείχε στην εκδήλωση καθώς διαφώνησε με την επιχειρηματολογία της Ρένας Δούρου. Η βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία, με την συντρόφισσα να διαφωνεί έντονα με τον ισχυρισμό της βουλευτή, με αποτέλεσμα να διακόψει την ομιλία για να παρέμβει.

Η στιχομυθία εξελίχθηκε ως εξής:

- Δούρου: «Είμαστε το μοναδικό κόμμα που απέδειξε ότι μπορεί να μας βγάλει από τα μνημόνια. Και τους αφήσαμε να πέσουν στην αγκαλιά αυτών που ευθύνονται γι αυτά. Αν υπάρχει ένα κόμμα που μπορεί έμπρακτα να διασώσει τη μητέρα πατρίδα από την χρεοκοπία, ένα είναι και είμαστε εμείς».

Τότε παρενέβη μία πολίτης μέσα από το ακροατήριο, προκαλώντας αναστάτωση:

- «Συντρόφισσα, μια παρέμβαση. Αυτό δεν είναι στα υπέρ μας και μην το λέμε συνεχώς».

- Δούρου: «Το ότι βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία;»

- πολίτης: «Χρεοκόπησε όμως ο κόσμος για να βγουν αυτά τα χρήματα στην άκρη και γι αυτό ψηφίσανε τη Δεξιά».

Το κλίμα φορτίστηκε καθώς άλλοι διαφώνησαν και άλλοι συμφώνησαν με την παρέμβαση του μέλους του κόμματος ενώ λίγο μετά άλλαξε το θέμα της συζήτησης και τα πνεύματα ηρέμησαν. Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ οι εντάσεις και οι διαφωνίες είναι καθημερινό φαινόμενο, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στην συνεχόμενη δημοσκοπική συρρίκνωση του κόμματος.