Αποκαλυπτική ήταν η συζήτηση που είχε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τρανταφυλλίδης, με τον Χάρη Παυλίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι Ένα 90,4 καθώς γίνεται αντιληπτό στον καθένα, ότι ούτε τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να υπερασπιστούν το εμπαθές ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Ελλάδος, την περασμένη εβδομάδα. Στην ερώτηση του Χάρη Παυλίδη, εάν ο κύριος Τριανταφυλλίδης, ως δημοσιογράφος που είναι, βιώνει «ορμπανικού» τύπου περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης, ο κύριος Τριανταφυλλίδης, αν και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος, παρέπεμψε τον δημοσιογράφο στους ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα, ακριβώς επειδή ουδείς δημοσιογράφος στην Ελλάδα μπορεί να υποστηρίξει τέτοιες κατηγορίες, δίχως να γίνει ρεζίλι. Παράλληλα προσέθεσε ότι «η αξιολόγηση είναι δική τους». Δηλαδή, αυτό που δεν μπορεί να υποστηρίξει για το αφήγημα του «ανελεύθερου Τύπου» ένας πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -ο οποίος συν τοις άλλοις είναι και δημοσιογράφος-, μπορούν να το υποστηρίξουν 330 ευρωβουλευτές απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό για να αντιληφθεί κανείς για τι μεγέθους γελοιότητας είναι το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποστροφή του κυρίου Τριανταφυλλίδη, αναφορικά με τα SLAPPs, τα οποία μνημονεύονται στο εν λόγω ψήφισμα και αφορά την αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη κατά ορισμένων δημοσιογράφων και της ΕΦΣΥΝ, που με αλεπάλληλα πρωτοσέλιδα τον παρουσίαζε ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης. Ο Χάρης Παυλίδης τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ των ένδικων μέσων στη συγκεκριμένη περίπτωση, φέρνοντας ως υπόθεση εργασίας την περίπτωση που κάποιος έβγαζε πρωτοσέλιδο με τη φωτογραφία του κυρίου Τριανταφυλλίδη και στο οποίο θα τον κατηγορούσε για αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, κατά πόσο εκείνος θα προσέφευγε σε μηνύσεις και αγωγές, κάτι το οποίο ο κύριος Τριανταφυλλίδης απέφυγε να απαντήσει. Παράλληλα, είπε ότι δεν ξέρει κάποια εφημερίδα που να έκανε κάτι τέτοιο. Είτε ο κύριος Τριανταφυλλίδης δεν διαβάζει καθόλου αριστερό Τύπο, είτε καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη συγκεκριμένη θέση χωρίς να ρεζιλευτεί.

Ένας από τους λόγους για τον οποίο δεν μπορούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστούν τη συγκεκριμένη θέση, ήταν η απόλυτη κάλυψη που παρείχε η κυβέρνηση Τσίπρα στον συγκυβερνήτη και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στις 12 Ιανουαρίου του 2017, όταν, διά του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου και αναφορικά με τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ, στις οποίες είχε προβεί ο Πάνος Καμμένος, είχε τοποθετηθεί ως εξής: «Σε περίπτωση που ένας πολίτης είτε είναι υπουργός της κυβέρνησης, είτε οποιοσδήποτε άλλος, θεωρεί ότι θίγεται από ένα δημοσίευμα, ο νόμος του παρέχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό του, την τιμή του και την υπόληψή του. Από εκεί και πέρα, τον λόγο έχει η αστική Δικαιοσύνη».

Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι όταν ο Πάνος Καμμένος προέβη στις συγκεκριμένες μηνύσεις, ήταν εν ενεργεία υπουργός και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα. Όταν ο Γρηγόρης Δημητριάδης κατέθεσε τις αγωγές είχε ήδη παραιτηθεί από κάθε αξίωμα. Τώρα, γιατί πρόκειται περί SLAPP όταν ένας απλός πολίτης προβαίνει στα κατά τον νόμο προβλεπόμενα μέσα για να διαφυλάξει την τιμή και την υπόλειψή του, ενώ δεν είναι SLAPP όταν ένας υπουργός και συγκυβερνήτης κάνει το ίδιο, θα πρέπει να μας το απαντήσουν οι 330 ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν αυτήν τη γελοιότητα. Ίσως στον ορισμό του SLAPP να υπάρχει σαφής εξαίρεση των αγωγών και μηνύσεων που βολεύουν την Αριστερά, λόγω «ηθικού πλεονεκτήματος».

Το βίντεο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ το 2017

Η δήλωση του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη

Χάρης Παυλίδης: «Ότι ταυτίζουν τον Μητσοτάκη με τον Όρμπαν, εσείς το ζείτε στην Ελλάδα; Το βιώνετε; Εσείς, ως δημοσιογράφος λέω, έχετε περιορισμό στην ελευθερία έκφρασης;»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Αυτό θα πάρετε τηλέφωνο κάποιον από τους ευρωβουλευτές που το ψήφισε και θα τους ρωτήσετε».

Χάρης Παυλίδης: «Όχι, εσείς πώς αισθάνεστε, σαν δημοσιογράφος. Αισθάνεστε ότι έχετε περιορισμένη έκφραση, όπως επί χούντας; Δηλαδή, δεν σας αφήνουν να μιλάτε στο ραδιόφωνο; Σας έχουν εκτοπίσει σε κάποιο νησί;»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Τι είναι αυτό που λέτε τώρα;»

Χάρης Παυλίδης: «Μα, αυτό λένε οι άνθρωποι. Δεν λέω ότι το λέτε εσείς, αυτό λένε. Λένε ότι στην Ελλάδα περιορίζεται η ελευθερία του Τύπου».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Η αξιολόγηση είναι δική τους».

Χάρης Παυλίδης: «Μα, τη γνώμη σας ρωτάω, εσάς ως δημοσιογράφος».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Η προσωπική μου γνώμη, είναι η γνώμη η οποία καταγράφεται σε μια σειρά από έντυπα, σε σχέση με τη "λίστα Πέτσα", σε σχέση με τις υποκλοπές - όπου είναι τα περίφημα SLAPPs, οι μηνύσεις δηλαδή σε βάρος δημοσιογράφων που ασκούν - ή του κυρίου Κουκάκη για παράδειγμα».

Χάρης Παυλίδης: «Δυο λεπτά, επειδή είμαστε δημοσιογράφοι και οι δυο, μέλη ενώσεων. Αν βγω εγώ στο μικρόφωνο και πω ότι είστε επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, δεν θα μου κάνετε μήνυση, ή αγωγή; Για να καταλάβω δηλαδή».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Όταν διαλέγετε ακραία παραδείγματα-»

Χάρης Παυλίδης: «Αφού εσείς το είπατε, ότι διώκονται δημοσιογράφοι για SLAPP και τα λοιπά. Τι πάει να πει SLAPP;»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Ε ναι, δεν έγιναν μηνύσεις από τον παραιτηθέντα σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον κύριο Δημητριάδη;»

Χάρης Παυλίδης: «Και ορθώς έγιναν. Ορθώς έγιναν, σας το λέω ευθέως».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Μα είχε το δικαίωμα να το κάνει. Αλλά αυτό θεωρείται όμως - μα για αυτό έγινε και η καταδίκη σε ένα απ' τα σημεία, ήταν και αυτό».

Χάρης Παυλίδης: «Πρέπει να σας βρίζω λοιπόν και να μη μου απαντάτε εσείς με μήνυση ή αγωγή».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Ε, μην το λέτε τώρα αυτό».

Χάρης Παυλίδης: «Μα αυτό μου λέτε τώρα, μα με συγχωρείτε».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Είναι εκτός αξιολόγησης; Επομένως, θα πρέπει να βγαίνουν όλες οι εφημερίδες και να λένε "ζήτω ο Μητσοτάκης" δηλαδή. Αυτό λέτε τώρα».

Χάρης Παυλίδης: «Όλες οι εφημερίδες κάνουν αυτό; Δεν το κάνουν».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Δεν ξέρω. Να διαλέξω κι εγώ το αντίθετο άκρο απ' αυτό που λέτε-»

Χάρης Παυλίδης: «Κύριε συνάδελφε, άλλο είναι να κάνεις κριτική -και σφοδρή και σκληρή κριτική- και άλλο είναι να συκοφαντείς και να υβρίζεις. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα, πώς να το κάνουμε τώρα;»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Συγγνώμη, το θέμα των υποκλοπών το γνωρίζετε νομίζω».

Χάρης Παυλίδης: «Βεβαίως το γνωρίζω και είναι υπό δικαστική διερεύνηση. Άρα;»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Μπράβο. Και το θέμα των Τεμπών το γνωρίζετε;»

Χάρης Παυλίδης: «Βεβαίως το γνωρίζω, βγήκε ανακοίνωση και από τον Άρειο Πάγο».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Το θέμα των υποκλοπών, πότε προέκυψε;»

Χάρης Παυλίδης: «Το θέμα των υποκλοπών, των νόμιμων επισυνδέσεων; Γιατί υπάρχουν και νόμιμες επισυνδέσεις, οι οποίες γινόντουσαν και επί της εποχής του κυρίου Τσίπρα».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Άρα, δεν υπήρξαν επομένως οι υποκλοπές. Είναι φαντασίωση της Αριστεράς».

Χάρης Παυλίδης: «Εγώ δεν το ξέρω, η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Πότε θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη; Γιατί περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί και δεν αποφαίνεται».

Χάρης Παυλίδης: «Αυτό δεν μπορώ να σας το πω εγώ. Δεν μπορώ να το ξέρω εγώ, δεν είμαι ο Άρειος Πάγος, ούτε είμαι δικαστής. Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Ο δικός μας ρόλος είναι να κρίνουμε τις αποφάσεις, να σχολιάζουμε τις αποφάσεις -»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Αν υπάρχουν. Όταν δεν υπάρχουν; Κι όταν υπάρχει αρνησιδικία; Όταν περνάνε 7 χρόνια;»

Χάρης Παυλίδης: «Όταν, κύριε συνάδελφε, δεν υπάρχουν, τότε δεν μπορείς να λες ότι ο Χάρης ο Παυλίδης, ή ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, είναι επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Αυτό, ποιος το είπε και το λέτε τώρα αυτό;»

Χάρης Παυλίδης: «Εφημερίδες συγκεκριμένες. Εγώ έχω υπόψη μου μια εφημερίδα -γιατί εγώ μιλάω ανοιχτά, την ΕΦΣΥΝ- η οποία -»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Τότε να βγάλουμε εκτός νόμου, να πούμε η τάδε, η τάδε εφημερίδα, απαγορεύεται η έκδοσή τους, εκτός νόμου».

Χάρης Παυλίδης: «Μα αυτό λέω εγώ τώρα; Άλλο πράγμα λέω εγώ».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Ε, μα τι μου λέτε τότε;»

Χάρης Παυλίδης: «Τώρα με συγχωρείτε, διαστρέφετε αυτά που λέω εγώ. Εγώ δεν λέω αυτό το πράγμα».

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Όπως προηγούμενα διαστρέφατε αυτά που λέω εγώ».

Χάρης Παυλίδης: «Μα με συγχωρείτε - αν σας βγάλω πρωτοσέλιδο με τη φωτογραφία σας και λέω ότι είστε επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, δεν θα μου ασκήσετε μήνυση ή αγωγή; Τι είναι αυτό; Αυτό είναι ελευθερία του Τύπου;»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Δεν ξέρω. Εγώ δεν ξέρω κάποιον που να το έκανε αυτό. Δεν ξέρω να το έκανε κάποια εφημερίδα αυτό. Δεν ξέρω».