Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δεν έχασε την ευκαιρία και πέταξε το καρφί του στους Έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι ασκώντας μικροπολιτική στήριξαν το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ψηφίζοντας υπέρ της αναστολης χρηματοδότησης της χώρας. Παράλληλα, εστίασε στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών, υποστηρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και ενωμένη.

Ειδικότερα, Μεταρρυθμίσεις και ευρωεκλογές ήταν τα δύο, κατά βάση, θέματα που έθιξε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Ξάνθης, του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης εξελίσσεται με σταθερό και αποφασιστικό ρυθμό. Η παράταξή μας, ενωμένη, είναι έτοιμη να δώσει δυναμικά τη μάχη για τις επόμενες κρίσιμες ευρωπαϊκές εκλογές».

Εκπρόσωποι που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Ελλάδας

Και ο υπουργός Επικρατείας καταλήγει: «Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους, μεταξύ αυτών που υπερασπίζονται έμπρακτα τα συμφέροντα και τα δίκαια της Ελλάδας, και εκείνων που βρίσκονται σταθερά και με κάθε μέσο απέναντι της, υπερψηφίζοντας ακόμη και την αναστολή της χρηματοδότησης της χώρας».