Τον τρόπο με τον οποίο εγκρίνονται τα ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο αποκαλύπτει με αναρτήσεις της στο Χ η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα. Η κ. Τζαβέλα χαρακτήρισε το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα «οργανωμένη επίθεση με λιανοτούφεκο». 

«Δυο χρόνια το παλεύανε και ρίξανε στο κείμενο ο,τι είχαν και δεν είχαν. Όσοι ξέρουμε τι σημαίνει ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πως το επιτυγχάνεις, γελάμε με το ντελίριο νίκης του Κύρτσου» έγραψε απευθυνόμενη στον ευρωβουλευτή που έσπευσε να πανηγυρίσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. 

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο Γιώργος Κύρτσος έπιασε στασίδι στο Χ με μια σειρά αναρτήσεων στις οποίες έγραψε για «συκοφάντες του Μαξίμου», «τεράστιας σημασίας ψήφισμα» και «χαστούκι» και σε αυτά απάντησε η Νίκη Τζαβέλα επισημαίνοντας ότι τα εβδομαδιαία ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου έρχονται κατά δεκάδες. «Για να δικαιολογήσουν τους μισθούς σας. Δεν μελετώνται και ιδιαιτερα, αρκεί να το τριγυρίσεις το θέμα. Το τριγυρίσατε μια ομάδα δύο χρόνια. Και πείσατε όσους δεν χωνεύουν το ΕΛΚ να το ψηφίσουν. Τι επαίρεσαι; Άχρηστοι σε όλα».