Σε ένα τραγελαφικά λαϊκίστικο επιχείρημα, το οποίο εν πολλοίς θέλει τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, να απουσιάζει από το αστείο ψήφισμα του ΕΚ, γιατί δεν θα μπορούσε να το καταψηφίσει, κατέφυγε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης, σε πάνελ του ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εντελώς υποκριτικά υπερψήφισαν το συγκεκριμένο καταγέλαστο ψήφισμα, το οποίο έκανε λόγο για πιέσεις σε δημοσιογράφους, από τη στιγμή που έχουν τον νούμερο-ένα «στοχοποιητή» δημοσιογράφων στις τάξεις τους, τον Παύλο Πολάκη που για «χόμπι» του έχει τις προγραφές, ο Νίκος Φαραντούρης απλώς απάντησε ότι κανένας δεν έχει επικηρύξει κανέναν. Την αλήθεια «μπροστά-μπροστά», την έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον -από κωμικής άποψης- έχει όμως το βασικό επιχείρημα, ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ απείχε από την ψηφοφορία γιατί δεν θα μπορούσε να καταψηφίσει το εν λόγω ψήφισμα, παραλληλίζοντάς το με την αποχή που θα προτιμήσουν να κάνουν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και αυτό, διότι λίγες ώρες νωρίτερα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρώτο να κάνει διθυραμβικά σχόλια για την πορεία της Ελλάδος, υπό την κυβέρνηση Μητσοτάκη, από το 2019 έως και τις ημέρες μας.

Προφανώς, ο Άδωνις Γεωργιάδης του επισήμανε ακριβώς αυτό το γεγονός, με τον Νίκο Φαραντούρη να επιμένει, λέγοντας ότι μπορεί σήμερα να ήταν εδώ, αλλά απείχε από το συγκεκριμένο ψήφισμα, ενώ παράλληλα και κατά την πάγια ΣΥΡΙΖΑϊκή πρακτική, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ορμπανισμό», με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εκρήγνυται λέγοντάς του «είναι γελοίο να λέτε τον Μητσοτάκη, Όρμπαν. Είναι γελοίο, πραγματικά. Και άμα πάτε να κάνετε καριέρα ευρωβουλευτή έτσι, δεν σας βλέπω καλά».

Το ακόμη πιο αστείο όμως, είναι ότι από το συγκεκριμένο ψήφισμα, απείχε και ο αρχιτέκτονάς του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης! Δηλαδή, κατά τον συλλογισμό του κύριου Φαραντούρη και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απείχε διότι θα το καταψήφιζε! Και κάπου εδώ, η λογική αυτοκτονεί με τέτοιου είδους επιχειρήματα, τα οποία ουδόλως περιποιούν τιμή να ακούγονται από ακαδημαϊκά χείλη, όπως του κυρίου Φαραντούρη.

Η δήλωση του Νίκου Φαραντούρη

Μαρία Αναστασοπούλου: «Κύριε Φαραντούρη, στο ψήφισμα αναφέρεται ο ρόλος και οι πιέσεις σε δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης. Στο κόμμα σας έχει βουλευτή, που έχει επικηρύξει δημοσιογράφους πολλάκις. Είναι υποκριτικό λοιπόν, να υιοθετείτε αυτά που περιλαμβάνει το ψήφισμα, ναι ή όχι;»

Νίκος Φαραντούρης: «Κανείς δεν έχει επικηρύξει κανέναν. Επανέρχομαι στο ψήφισμα-καταπέλτη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, το οποίο δεν είναι ούτε υποβολιμαίο, ούτε μπορεί η ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να χειραγωγηθεί από μια χούφτα ευρωβουλευτές. Η συντριπτική πλειονότητα των μελών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων και 8 μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ να λείπει, να απουσιάζει, να μην συμμετέχει - κατά την πρόσφατη παραίνεση του πρωθυπουργού μας "πηγαίνετε για καφέ"».

Νίκος Χατζηνικολάου: «Πάντως, σήμερα συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σήμερα ήταν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Συγγνώμη, δεν το είδατε;»

Νίκος Φαραντούρης: «Στην ψηφοφορία πάντως δεν ήτανε, κύριε Γεωργιάδη».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σήμερα τον είδατε;»

Νίκος Φαραντούρης: «Όχι, στην ψηφοφορία δεν τον είδα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Την δήλωση που έκανε, την είδατε; Δηλαδή τι νομίζετε; Ότι κάνει δήλωση για πλάκα, ο πρόεδρος του ΕΛΚ;»

Νίκος Φαραντούρης: «Αν ήταν τόσο πεπεισμένος ότι το ψήφισμα αυτό αδικεί το κόμμα στο οποίο είναι στην οικογένειά του -»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εάν θεωρούσε το ψήφισμα μια γελοιότητα, όπως και εγώ, ναι είναι η απάντηση. Πολύ απλά».

Νίκος Φαραντούρης: «Κύριε υπουργέ μου, ο πρόεδρος του ΕΛΚ στην οικογένεια στην οποία ανήκετε, αν ήθελε- »

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σας είπα, αν θεωρεί το ψήφισμα που λέτε "κόλαφο", το θεωρεί μια γελοιότητα - γιατί όποιος ξέρει πώς βγαίνουν αυτά τα ψηφίσματα στο ευρωκοινοβούλιο, καταλαβαίνει πόσο γελοίο είναι αυτό το ψήφισμα, δεν χρειάζεται. Όποιος νομίζει δε ότι η Ελλάδα είναι Όρμπαν, ευρωεκλογές έρχονται, να ψηφίσει».

Νίκος Φαραντούρης: «Αν ο πρόεδρος του ΕΛΚ -στην οικογένεια του οποίου ανήκετε- θεωρούσε ότι είναι τόσο γελοίο αυτό το ψήφισμα, θα ήταν εκεί να το καταψηφίσει. Επικαλέστηκε διπλωματική ασθένεια και απείχε κατά την προσφιλή μέθοδο Μητσοτάκη, "όποιος δεν θέλει να ψηφίσει, ας πάει για καφέ"».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Κι αν το θεωρούσε τόσο σοβαρό και πραγματικό, δεν θα είχε τον Μητσοτάκη στους κόλπους του ΕΛΚ. Γιατί αν θυμάστε το ΕΛΚ με ενέργειες Βέμπερ, έδιωξε τον Όρμπαν. Άρα, δεν μπορεί να έχεις διώξει τον Όρμπαν και να θες τον Μητσοτάκη που είναι "σαν Όρμπαν". Το λέω για να καταλάβετε, πόσο γελοία είναι αυτά που λέτε. Με συγχωρείτε δηλαδή».

Νίκος Φαραντούρης: «Είστε πολύ προσβλητικός, δεν σας τιμά αυτού του είδους η αντιπαράθεση».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι γελοίο να λέτε τον Μητσοτάκη, Όρμπαν. Είναι γελοίο, πραγματικά. Και άμα πάτε να κάνετε καριέρα ευρωβουλευτή έτσι, δεν σας βλέπω καλά».

Νίκος Φαραντούρης: «Δεν θα ήθελα να διολισθήσω σε αυτό το επίπεδο. Εγώ επικαλούμαι αντικειμενικά πραγματικά δεδομένα, κι εσείς προβαίνετε σε αξιολογικές κρίσεις. Ο πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκετε, προτίμησε να πάει για καφέ, παρά να έρθει να καταψηφίσει».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Και ήρθε σήμερα να δει τον Μητσοτάκη και να τον εκθειάσει».