Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του συγκεκριμένου κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ συναντήθηκε απόψε, Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βέμπερ βρίσκεται στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν για τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και για ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ΕΕ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Συζήτησαν επίσης για τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και το νέο Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Τέλοις, στη συνάντηση παρόντες ήταν, επίσης, ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Άννα-Μαρία Μπούρα.

6107955.jpg