Την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντηθεί με τους αγρότεςτην ερχόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Ελήφθη η επιστολή των αγροτών, ο πρωθυπουργός όπως έχουμε πει, είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα», είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν» και πρόσθεσε: «Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει συνέχιση του διαλόγου. Νομίζω ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση να ακούσουμε τους αγρότες. Έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα, ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Όμως υπάρχουν πολύ σοβαρά άλλα αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί κατά καιρούς, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, που κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, ο τρόπος καταβολής για τρίτη χρονιά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ΚΑΔ».

Σε ερώτηση για το ψήφισμα στο ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι. Τα κόμματα της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς προχώρησαν σε αυτό το ψήφισμα, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου που για αυτά φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ήδη ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι κατά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του ισχυρότερου κόμματος εντός αυτού, της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να πληγεί. Μιλάμε για την Ελλάδα και το Κράτος Δικαίου, όταν εξελέγη ομόφωνα στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος. Πρόκειται για συκοφαντίες κατά της Ελλάδος, δεν είναι η πρώτη φορά, θυμόμαστε τις καταγγελίες για τη δήθεν νεκρή Μαρία ή τις προσπάθειες να μπλοκαριστεί η χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο. Είναι, πάντως, λυπηρό ότι ανάμεσα στους Ευρωβουλευτές, που υπερψήφισαν το συγκεκριμένο αίτημα υπάρχουν και Έλληνες ευρωβουλευτές, πολλώ μάλλον, όταν αυτό εισηγείται τη διακοπή ή ακόμη και την αναστολή της χρηματοδότησης της χώρας. Δεν πείραξαν τους συγκεκριμένους οι αναφορές του Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη, ούτε ο 13 - 0 καταδικασθείς Νίκος Παππάς, ούτε και η προαναγγελία του δήθεν μεγαλύτερου σκανδάλου στη χώρα, αλλά φαίνεται ότι τους ενοχλεί η επιτυχία της χώρας». 

Για τη δήλωση του κοσμήτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος είπε ότι η επέμβαση της αστυνομίας για τη λήξη της κατάληψης έγινε μετά από αίτημα απόφοιτου και μέλους της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - ο οποίος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου- απάντησε ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Κάλεσε τον κοσμήτορα είτε να ανακαλέσει είτε να ονοματήσει και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. 

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: