Σε αυτή την περίεργη δήλωση προχώρησε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Κληθείς να σχολιάσει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της Ελλάδας, το οποίο προβλέπει και το πάγωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων και που το υπερψήφισαν και Έλληνες ευρωβουλευτές, ο κύριος Τσίπρας παρομοίωσε την συγκεκριμένη κριτική με αυτή της χούντας του 1967, καθώς είπε ότι «τα επιχειρήματα τα οποία ακούγονται όμως, είναι τα επιχειρήματα που έλεγε ακριβώς η χούντα, που την καταδίκαζε όλος ο δημοκρατικός κόσμος και στην Ευρώπη και έλεγε ότι αυτό κάνει κακό στην Ελλάδα και ότι συκοφαντούν την Ελλάδα». Πρόκειται για αστειότητες φυσικά, κάτι που του υπέδειξαν και οι δημοσιογράφοι.

Ενδιαφέρον έχει ότι προσπάθησε να αποποιηθεί την πατρότητα του ψηφίσματος, καθώς ο ίδιος ο κύριος Παπαδημούλης παραδέχτηκε ο ίδιος δημοσίως, ότι για το συγκεκριμένο ψήφισμα «αυτό το ψήφισμα που εγκρίθηκε όχι μόνο το συνυπογράφω, αλλά παλεύω επί χρόνια για να διαμορφωθεί και η πλειοψηφία που το στήριξε». Ο κύριος Παπαδημούλης μέχρι την διάσπαση του Νοεμβρίου, ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, οι δακρύβρεχτες αποποιήσεις ευθυνών, σε στιλ «Βασιλάκη Καΐλα» δεν περνούν πουθενά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, ψήφισαν αντεθνικά για μικροκομματικά οφέλη. Αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία. Επιχειρηματολογώντας περαιτέρω στην «λογική» του συγκεκριμένου ψηφίσματος, ο κύριος Τσίπρας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα ελευθεροτυπίας στην χώρα μας, λέγοντας ότι το ψήφισμα «είναι πολύ συγκεκριμένο. Είναι ένας "στενός κορσές", που υπάρχει και στον χώρο των media, γύρω απ' το να περνάνε οι απόψεις της Νέας Δημοκρατίας -δεν το λέει ακριβώς έτσι, αλλά τέλος πάντων, αυτό δείχνει- και είμαστε μαζί με την Ουγγαρία του Όρμπαν». Μάλιστα.

Και από που το διεπίστωσαν αυτό, κύριε Τσίπρα, οι «αμερόληπτοι» και «ακριβοδίκαιοι» ευρωβουλευτές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι το υπερψήφισαν; Διαβάζουν ελληνικό τύπο και διαπιστώνουν ότι υπάρχει κάποια περίεργη μονοφωνία; Όχι φυσικά. Πήραν ένα έτοιμο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στηρίζεται στον φίλα προσκείμενο προς τον ΣΥΡΙΖΑ Τύπο, μαζί με κάτι περίεργες ΜΚΟ «ερευνητικής» «δημοσιογραφίας» -διότι ούτε, περί ερευνητικής, ούτε περί δημοσιογραφίας πρόκειται- και το υιοθέτησαν καθ' ολοκληρία. Το οποίο αφήγημα, περνάει πλέον στην σφαίρα του γελοίου, καθώς αντιπολιτευόμενοι δημοσιογράφοι, κατηγορούν ελεύθερα το σύνολο του ελληνικού Τύπου, ότι δεν υπάρχει πολυφωνία! Το ίδιο τους το επιχείρημα, το οποίο διακινείται παντού, δίχως ίχνος λογοκρισίας, είναι η απάντηση στην ίδια τους την αιτίαση. Και αυτά τα 330 «ξεφτέρια» -και όχι 360 όπως ψευδώς είπε ο κύριος Τσίπρας- του ευρωκοινοβουλίου, υιοθέτησαν το βλακώδες αυτό αφήγημα, δίχως να το υποβάλλουν στη βάσανο της λογικής, την οποία δεν αντέχει ούτε δευτερόλεπτο! Αιδώς, κύριε Τσίπρα. Αιδώς.

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Δημήτρης Οικονόμου: «Δηλαδή, εσείς τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να το καταλάβω, χαίρεστε που θα χάσει ενδεχομένως κονδύλια η χώρα, εξαιτίας αυτού του ψηφίσματος, που ψήφισαν και βουλευτές δικοί σας; Και πάλεψαν για αυτό. Πάλεψαν κατά της Ελλάδας δηλαδή. Χαιρόμαστε για αυτό εμείς; Εκεί στέλνονται ευρωβουλευτές με χρήματα και δικά μας, και ψηφίζουν κατά της Ελλάδας. Δεν μοιάζει με παράδοξο, αντί να υπερασπιστούν τη χώρα;»

Γιώργος Τσίπρας: «Αν με κάποιο τρόπο τότε δεν υπήρχαν ευρωβουλευτές -ούτε βουλευτές δεν υπήρχαν στην ουσία- επί χούντας δηλαδή, καταδίκαζε η Ευρώπη, θα έπρεπε να- »

Άκης Παυλόπουλος: «Έχουμε χούντα, κύριε Τσίπρα;»

Γιώργος Τσίπρας: «Όχι, σας εξηγώ τα επιχειρήματα που ακούγονται -»

Δημήτρης Οικονόμου: «Για χούντες δεν μπορούμε να συζητάμε, ούτε να τη συγκρίνουμε στης ημέρες της Δημοκρατίας».

Γιώργος Τσίπρας: «Τα επιχειρήματα τα οποία ακούγονται όμως, είναι τα επιχειρήματα που έλεγε ακριβώς η χούντα, που την καταδίκαζε όλος ο δημοκρατικός κόσμος και στην Ευρώπη και έλεγε ότι αυτό κάνει κακό στην Ελλάδα και ότι συκοφαντούν την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, δακτυλοδεικτούμενη είναι -»

Δημήτρης Οικονόμου: «Έχει πρόβλημα ελευθεροτυπίας σήμερα η Ελλάδα;»

Γιώργος Τσίπρας: «Βεβαιότατα».

Δημήτρης Οικονόμου: «Βλέπετε πόσες εφημερίδες έχουμε εδώ πάνω; Τριάντα εφημερίδες. Έχετε δει τι λένε; Τα πάντα. Τα πάντα λένε οι εφημερίδες, ό,τι θέλουνε λένε. Μέχρι ύβρεις έχει. Έχει κανά-δυο εφημερίδες που βρίζουν ανελέητα και εσάς και εμάς και τους άλλους και τον Μητσοτάκη και τον Κασσελάκη. Δεν έχουμε ελευθεροτυπία;»

Γιώργος Τσίπρας: «Θέλετε να διαβάσουμε τι λέει το ψήφισμα; Είναι πολύ συγκεκριμένο. Είναι ένας "στενός κορσές", που υπάρχει και στον χώρο των media, γύρω απ' το να περνάνε οι απόψεις της Νέας Δημοκρατίας -δεν το λέει ακριβώς έτσι, αλλά τέλος πάντων, αυτό δείχνει- και είμαστε μαζί με την Ουγγαρία του Όρμπαν. Γιατί δεν υπάρχει άλλη χώρα; Γιατί δεν βάλανε ας πούμε -τι να σας πω, υπάρχουν και άλλες προβληματικές χώρες, δεν θέλω να αναφέρω ονόματα- γιατί βάλανε μόνο την Ουγγαρία του Όρμπαν και τη δική μας; Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αυτά είναι αστεία αυτά που λέγονται. Υπάρχει πρόβλημα στην Ευρώπη».

Δημήτρης Οικονόμου: «Ότι βοήθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ -δεν είπε κανείς ότι το έκανε- ότι με το χεράκι του ΣΥΡΙΖΑ».

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν βοήθησε καθόλου ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς όλους και όλους δυο ψήφους (sic) είχαμε έτσι κι αλλιώς, στους 360 (sic)».