Θα συμφωνήσουμε με τον Στέφανο Κασσελάκη, όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζοντας ονομασία και λογότυπο θα αλλάξει πολιτική, αλλά γιατί του είπαν να τα αλλάξει όλα και τώρα που επιχειρεί να τα αλλάξει, ετοιμάζονται… να τον αλλάξουν.

Προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας την εντύπωση ότι ανέλαβε την ηγεσία ενός κανονικού κόμματος, θεώρησε ότι ως κανονικός πρόεδρος έχει την ευχέρεια των πρωτοβουλιών προκειμένου το κόμμα να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Πολιτικά αφελής ο κ. Κασσελάκης, παρέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα, η Κουμουνδούρου δεν είναι προέκταση της 5th Avenue, ενώ ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος περιορισμένης ευθύνης ή, όπως φαίνεται, «συμβασιούχος» ορισμένου χρόνου.

Επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ακριβώς αυτό που δεν θέλαμε να δούμε ότι ήταν και ως κυβέρνηση, γιατί θα αποτελούσε απόδειξη του λάθους που διέπραξαν οι ψηφοφόροι το 2015 σε βάρος των ιδίων και της χώρας. Η πρώτη –και τελευταία– φορά Αριστερά ως κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» ολοκλήρωσε το έργο της. Ως εκ τούτου, είτε φύγει είτε μείνει ο κ. Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Ομως ως αντίληψη και νοοτροπία δεν θα αργήσει να επιστρέψει με άλλο όνομα, λογότυπο και αρχηγό.