Επειδή «η αμφιβολία δηλητηριάζει τα πάντα, χωρίς να σκοτώνει τίποτα» (Νίτσε), είναι προφανή τα ιδιοτελή κίνητρα της πρωτοβουλίας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ψήφισμα-καταδίκη της Ελλάδας σχετικά με το κράτος δικαίου.

Ωστόσο, προκαλεί απορίες η συμμετοχή των φιλελεύθερων στην «κοινοπραξία» αριστερών, σοσιαλιστών και πρασίνων που στρέφεται εναντίον του κράτους δικαίου και συνακόλουθα της φιλελεύθερης ελληνικής κυβέρνησης. Διότι μπορεί το ψήφισμα να μπερδεύει την αλήθεια με τη μυθοπλασία, ή –όπως τη μεταφέρουν οι «διωκόμενοι» δημοσιογράφοι– τις επιθυμίες τους με την πραγματικότητα αυτών που όντως συμβαίνουν, βλέπουμε και ακούμε, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι φιλελεύθεροι δίνουν το πιστόλι στην Αριστερά να πυροβολήσει τα πόδια τους! Συνήθως το έκαναν μόνοι τους.

Ευχόμαστε ο Μακρόν να κάνει καλύτερες… «μετεγγραφές» στην επόμενη Ευρωβουλή. Επί της ουσίας το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν περιμένει την επιβεβαίωση της «κοινοπραξίας», πολλώ δε μάλλον όψιμων «φιλελεύθερων» όπως ο Γ. Κύρτσος και η Σόφι ιν’τ Βελντ. Την απάντηση δίνει ο «Δείκτης Δημοκρατίας» για το 2023, που μόλις χθες δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Economist»: Η Ελλάδα βρίσκεται στην 20ή θέση (βαθμολογία 8,14 στα 10) μεταξύ 167 χωρών! Συνεπώς η Ελλάδα έχει κράτος δικαίου. Δυστυχώς στερείται ευρωβουλευτών να κάνουν Lobbying.