Μισή κοινοβουλευτική ομάδα –και αν– μισό κόμμα –και αν– μισή προεδρία και αν… Εχουν περάσει έντεκα (εξόχως παραγωγικοί) μήνες από την ημέρα που ο «ουρανοκατέβατος» Κασσελάκης πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, λοιπόν, μπορούμε να πούμε δυο κουβέντες για τα αδιαμφισβήτητα και αδιαμεσολάβητα… επιτεύγματά του.

Ας ξεκινήσουμε με τα πρόσφατα. Πήγε (με τσαμπουκά), μέσω zoom, στην ΚΟ για να ξηλώσει τον Φάμελλο και να «διορίσει» νέο πρόεδρο τον Νίκο Παππά και κατόρθωσε –διότι περί κατορθώματος πρόκειται– το ανεπανάληπτο: από τους 35 βουλευτές που διαθέτει ο (ανεμικός) ΣΥΡΙΖΑ, την πρότασή του ψήφισαν μόνο 17 βουλευτές. Δηλαδή, η πλειοψηφία τού είπε όχι, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει στα χέρια του τη μισή ΚΟ και μια άτυπη δυαρχία με τον Παππά.

Πάμε παρακάτω. Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται η κατάθεση πρότασης μομφής από τον Παύλο Πολάκη και ενδεχομένως και από την ομάδα των «87».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη στιγμή είναι στον «αέρα» η πλειοψηφία και στην ΚΕ. Εφόσον επιβεβαιωθούν όλα αυτά, τότε είναι σαφές πως ο Κασσελάκης είτε θα προσφύγει ξανά στη βάση για ανανέωση της εντολής είτε θα παραιτηθεί και θα κοιτάξει να φτιάξει νέο κόμμα. Ολοι μαζί πάντως, ούτε είναι, ούτε φυσικά μπορούν να είναι την επαύριον της Κεντρικής Επιτροπής.

Κλείνοντας, δυο λόγια για τον «στρατό» των Συριζοτρόλ που στηρίζουν Κασσελάκη… διά στόματος Γεροβασίλη: «Υπάρχει οργανωμένο σύστημα τρολ με κεντρικό συντονισμό». Τόμπολα.

Φήμες

Αν πιστέψουμε κάποιους δημοσιογράφους που συνομιλούν τακτικά με τον Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένος από την εικόνα του κόμματος. Ωστόσο, δεν σκοπεύει να παρέμβει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση και ούτε φυσικά είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον Κασσελάκη που βρίσκεται σε αποδρομή. Θα τον αφήσει (τον «αστακοκαραβοκύρη») να βράσει στο ζουμί του.