Αφού τον έφεραν από το Μαϊάμι για να τους σώσει από τον «ολετήρα» Τσίπρα, αφού τον προσκύνησαν επί πολλούς μήνες, αφού τον παρουσίαζαν ως τον «επόμενο πρωθυπουργό», αίφνης οι μουστερήδες της Κουμουνδούρου ανακάλυψαν ότι ο Κασσελάκης (ο περί ου ο λόγος) είναι... Αστραχάν. Το αποτέλεσμα; Σαν αφιονισμένοι παραβολάνοι τρέχουν να λιθοβολήσουν τον Κασσελάκη, όπως έκαναν και κάποιοι «καλοί χριστιανοί» με τη νεοπλατωνική φιλόσοφο Υπατία.

Στο ερώτημα γιατί οι φανατισμένοι παραβολάνοι του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να κατακομματιάσουν τον «αστακοκαραβοκύρη», σαν την Υπατία, οι εξηγήσεις είναι δύο. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Κασσελάκης τους είχε γραμμένους στις λιωμένες του σόλες. Ε, αυτό δεν μπορούσαν να το καταπιούν οι Συριζαίοι. Η δεύτερη, ότι σαν την Πάπισσα Ιωάννα άρχισαν να ακούνε φωνές για επιστροφή του «άχαστου» Τσίπρα, ο οποίος, κατά τη γνώμη των «87», μπορεί να τους οδηγήσει στη γη της επαγγελίας. Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κώμα και χαμένη υπόθεση. Τα υπόλοιπα που λέγονται από τους «πραξικοπηματίες» (όπως τους χαρακτηρίζουν οι Κασσελακίστας, μετά την ατιμωτική καθαίρεση του «ηγέτη» τους), περί «ηρεμίας» και «νέας, δυναμικής πορείας» του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρηγοριά στον... πεθαμένο.

Είναι… εδώ

Οσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με τον Κασσελάκη πλανώνται πλάνην οικτράν. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από την πολιτική», λένε οι στενοί του συνεργάτες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τον βρουν μπροστά τους ξανά ως υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ή ως επικεφαλής δικού του κόμματος. Κοντολογίς, ο Κασσελάκης ήρθε για να μείνει -με την ευρεία έννοια- στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.