«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», είπε ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Μένανδρος, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κάποιοι δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με την ιστορία.

Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το ραχάτι στο οποίο επιδίδονται αρκετοί εκ της ηγετικής ομάδας και στη θερινή ραστώνη που βρίσκονται, εν μέσω φθινοπώρου, αρκετοί «σύντροφοι».

Εξηγούμαστε: πριν από έναν χρόνο πέρασε ένας... τουρίστας –ονόματι Στέφανος Κασσελάκης– έξω από την Κουμουνδούρου, είδε φως, μπήκε και τους πήρε το κόμμα. Ένα το κρατούμενο και... προχωράμε.

Τότε κανείς δεν σκέφτηκε ότι για να είναι υποψήφιος έπρεπε να καταθέσει τις απαραίτητες υπογραφές και ουχί τις "λειψές" που τους πήγε. Τον αντιμετώπιζαν ως τουρίστα, αλλά έλα μου που ο τουρίστας έγινε με δόξες και τιμές για 11 μήνες «ιδιοκτήτης» του κόμματος. Μάλιστα τότε κάποιοι «πρίγκιπες» και πριγκιπέσες» της Κουμουνδούρου ήταν τόσο άνετοι που έλεγαν «δεν πειράζει, μωρέ, ας βάλει κι ο καημένος υποψηφιότητα», υπονοώντας ότι είναι χαμένη υπόθεση κι ότι δεν κινδυνεύουν από τον εφοπλιστή από το Μαϊάμι. Λίγο αργότερα άρχισαν να χτυπάνε τα κεφάλια τους στα ντουβάρια της Κουμουνδούρου, αλλά ήταν, πλέον, αργά.

Ερχόμαστε στο σήμερα. Για να είναι κάποιος υποψήφιος για την καρέκλα της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει, με βάση τις αποφάσεις της ΚΕ, να καταθέσει 30 υπογραφές και το πόθεν έσχες του. Κάτι που έπραξαν Πολάκης, Φάμελλος, Γκλέτσος και Φαραντούρης. Ο Κασσελάκης, πιστός στα περσινά… έθιμα, τους δουλεύει κατάμουτρα» και (υπο)δηλώνει –με τον τρόπο του– ότι θα είναι υποψήφιος με ένα επαγγελματικό βιντεάκι από τη Σαλαμίνα, αλλά κουβέντα για υπογραφές και πόθεν έσχες.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά αν δεν του ζητήσουν και τώρα να πράξει τα νόμιμα, μην ωρύονται μετά οι Συριζαίοι αν ο αστακοκαραβοκύρης τούς πάρει κόμμα και σφραγίδα οριστικά και αμετάκλητα. Τότε, ήθελές τα κι έπαθές τα…

Υγ.: Εννοείται πως ο Κασσελάκης μπορεί να είναι υποψήφιος, εφόσον καταθέσει τις απαραίτητες υπογραφές και το πόθεν έσχες. Πιθανολογούμε όμως ότι δεν θα το πράξει γιατί δεν θέλει να αναγνωρίσει πως η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον κήρυξε έκπτωτο και επιδιώκει να λύσει τους λογαριασμούς με τους «πραξικοπηματίες», όπως τους αποκαλεί το ασκέρι του Διαδικτύου που τον στηρίζει, στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.