Μετά τις καταγγελίες του Πέτρου Παππά, ο οποίος περιγράφει ένα σκηνικό «βίας και νοθείας» στις επερχόμενες εκλογες του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται να προστεθούν και οι καταγγελίες της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία κάνει λόγο για αποκλεισμό και bullying σε όσους στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, η κυρία Τζάκρη είπε ότι δεν προκαλεί τρόμο όταν μια ψευδεπίγραφη εξουσία δείχνει τα δόντια της, αλλά ότι προκαλεί καγχασμό. Καταλόγισε απειλές για διαγραφές -αναφερόμενη προφανώς στον Ευάγγελο Αντώναρο και τη διένεξη που είχε με τον Κώστα Ζαχαριάδη-, τα «φιρμάνια» που απεστάλλησαν στις νομαρχιακές επιτροπές και τις οργανώσεις μελών, υπό τα οποία υποχρεούνται να αναπαράγουν -αποκλειστικά περιεχόμενο «κομματικώς εγκεκριμένο», ενώ παράλληλα κατήγγειλε τον αποκλεισμό της από την νομαρχιακή επιτροπή Βόρειας Αθήνας. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι όταν μιλάει στα όργανα του κόμματος, κάποιοι της κλείνουν το μικρόφωνο! Πρακτικές «ορθοδοξίας ΠΑΣΟΚ» κατά τις δεκαετίες του 1980 και 1990. Αν μη τι άλλο, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι το κάνουν για να νιώσει «σαν στο σπίτι της», μιας και η κυρία Τζάκρη προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία φάση κύκλου ζωής ενός στυγνού γραφειοκρατικού συστήματος

Ως στυγνό γραφειοκρατικό σύστημα, το οποίο διανύει την τελευταία φάση του κύκλου ζωής του, αποκάλεσε η Θεοδώρα Τζάκρη εκείνους που προσπαθούν να αποτρέψουν μια επανεκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, καταγγέλλοντας παράλληλα bullying «σε μια σειρά στελεχών με έναν τρόπο που θέλουν να συμβολίσουν, ότι όποιος είναι με τον Κασσελάκη, τιμωρείται. Αυτό το συμβολισμό έχουν οι συμπεριφορές τους». Στη συνέχεια η κυρία Τζάκρη είπε πως «είναι αυτά, δείγματα και αποδείξεις της τελευταίας φάσης ενός κύκλου ζωής, ενός στυγνού γραφειοκρατικού συστήματος. Το οποίο όπως σας είπα, φτάνει μέχρι τις 24 του Νοέμβρη, μέχρι την πανηγυρική εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη».

Το ερώτημα βέβαια, είναι το πώς ακριβώς θα «τιμωρηθούν» τα στελέχη εκείνα που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, στην περίπτωση που εκείνος δεν επανεκλεγεί. Διότι εφόσον αυτά που καταγγέλει η κυρία Τζάκρη ισχύουν, είναι βέβαιο ότι για εκείνα τα στελέχη, η «επόμενη ημέρα» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι και η πιο εύκολη. 

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

Θεοδώρα Τζάκρη: «Το να τρίζει τα δόντια της (sic) μια ψευδεπίγραφη εξουσία, δεν προκαλεί τρόμο. Αυτό προκαλεί καγχασμό. Δηλαδή, όλα αυτά που προσπαθούν να κάνουν τώρα -γιατί στην κυριολεξία το έχουν τερματήσει-, δηλαδή οι απειλές ότι θα διαγράψουν κόσμο -επώνυμους ανθρώπους-, τα φιρμάνια που στέλνουν σε Νομαρχιακές και ΟΜ ότι θα αναρτούν το περιεχόμενο που οι ίδιοι τους στέλνουν. Την περίοδο του Tik Tok, του Twitter, που είναι όλα ανοιχτά, όπως αντιλαμβάνεστε. Ή εν πάση περιπτώσει, ο αποκλεισμός μου από τη νομαρχιακή επιτροπή Βόρειας Αθήνας, όπου έχω οριστεί να είμαι εισηγήτρια στο πλαίσιο του συνεδριακού διαλόγου. Ή το γεγονός ότι μου κλείνουν τα μικρόφωνα όταν μιλάω. Ή το γεγονός ότι παραπέμπουν στην επιτροπή δεοντολογίας επώνυμα στελέχη μας, με αστείες δικαιολογίες. Όλα αυτά ξέρετε, προκαλούν γέλιο. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχουν έναν συγκεκριμένο ορίζοντα. Αυτά φτάνουν μέχρι τις 24 του Νοέμβρη, έτσι; Και το ξέρουν ότι έχουν έναν συγκεκριμένο ορίζοντα».

Χρήστος Κούτρας: «Σας συμπεριφέρονται εκδικητικά, λέτε τώρα;» 

Θεοδώρα Τζάκρη: «Κοιτάξτε, συμπεριφέρονται γενικά -όχι μόνο σε εμένα, δεν το προσωποποιώ-, σε μια σειρά στελεχών με έναν τρόπο που θέλουν να συμβολίσουν, ότι όποιος είναι με τον Κασσελάκη, τιμωρείται. Αυτό το συμβολισμό έχουν οι συμπεριφορές τους. Αλλά σας το ξαναλέω, το είπα και χθες - και σε αυτούς. Εγώ μόνο ότι λέω στα όργανα, λέω παραέξω. Πρώτα όμως τα λέω στα όργανά μου. Είναι αυτά, δείγματα και αποδείξεις της τελευταίας φάσης ενός κύκλου ζωής, ενός στυγνού γραφειοκρατικού συστήματος. Το οποίο όπως σας είπα, φτάνει μέχρι τις 24 του Νοέμβρη, μέχρι την πανηγυρική εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη».