Οκ, έχει δώσει αφορμές και ο ίδιος για να του ασκήσουν κριτική –ενίοτε και άδικη– για σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την ιδεολογική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, με το πώς χειρίζεται τις εσωκομματικές φουρτούνες, τις διαγραφές βουλευτών και πολλά ακόμη – αλλά για λίγο μπάστα.

Δεν γίνεται από τη μία να είναι «ουρανοκατέβατος», όπως με κακία λένε ορισμένα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, και την ίδια ώρα αυτός ο «ουρανοκατέβατος» να φταίει για όλα τα κακά του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ο Κασσελάκης παρέλαβε ένα κόμμα-υπόδειγμα. Ένα κόμμα βαρόνων πήρε, βαριά ηττημένο επί προεδρίας Τσίπρα και με αμέτρητα οργανωτικά προβλήματα. Περισσότερο κόμμα με πολλά καπετανάτα και βαρονίες έμοιαζε.

Γι’ αυτό πάει πολύ να τον εγκαλούν οι καρεκλοκένταυροι και τα επαγγελματικά στελέχη της Κουμουνδούρου ότι τους «διέλυσε το μαγαζί».

Τον «πυροβολούν» για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά μέσα ενημέρωσης. Αυτός, να μας συμπαθάνε, το χρέος του –απ’ ό,τι ξέρουμε– το έκανε και με το παραπάνω: έβγαλε χρήματα από τον προσωπικό του λογαριασμό για να πληρωθούν πέρυσι τον Δεκέμβριο μισθοί και δώρα. Κι όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσφατα «πριμοδότησε» και πάλι τα κομματικά γραφεία με δικά του χρήματα.

Οι επικριτές του τώρα, για να έχουμε καλό ρώτημα, τι ακριβώς έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και τι ακριβώς κάνουν σήμερα που γνωρίζουν ότι το ταμείον είναι μείον; Ποια είναι η δική τους συνεισφορά; Τι περιμένουν, δηλαδή; Να πουλήσει την περιουσία του ο Κασσελάκης για να επιβιώσουν τα κομματικά Μέσα; Αλήθεια, γιατί όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι» και «φιλεργατικοί» αριστεροί δεν δίνουν στη δημοσιότητα το δικό τους πρόγραμμα εξυγίανσης και ομαλής πορείας των κομματικών ΜΜΕ; Μήπως γιατί δεν έχουν;

Σε κάθε περίπτωση, καλή η κριτική στον Κασσελάκη, αλλά καλού-κακού δεν κοιτάζουν και τη δική τους «καμπούρα»; Γιατί έτσι που το πάνε (με τις γραφικότητες), σε λίγο θα κατηγορήσουν τον Κασσελάκη και για τις… επτά πληγές του Φαραώ.