Τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Χάρης Τσιόκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, σημειώνοντας πως «το ποιος θα ηγηθεί του κάθε κόμματος είναι εκτός τόπου και χρόνου», αντίθετα «το ζητούμενο είναι να δούμε ποιοι έχουν διάθεση να αντιστοιχηθούν με το αίτημα της κοινωνίας που καταγράφηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές». «Το αν θα είναι, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης υποψήφιος ή ο κ. Φάμμελος ή όποιος άλλος... αυτό το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία είναι να μας εξηγήσουν όλοι αυτοί για ποιο λόγο εδώ και ένα χρόνο δεν αντιστοιχούνται με το αίτημα της κοινωνίας να υπάρξει πρόγραμμα αντιπαράθεσης στις διχαστικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη», είπε, σύμφωνα με το ertnews.

Ο Χάρης Τσιόκας, επιβεβαιώνοντας την... αναζήτηση του στίγματος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «αυτή τη στιγμή αυτό που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία είναι να θυμηθούμε ότι ιδιαίτερα τα προοδευτικά κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν το λαό και την πατρίδα. Αυτό το είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το σηματοδότησε στη δεκαετία του ’15 και μετά το ‘15 ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό λοιπόν, το ότι σήμερα ασχολούνται τα κόμματα με τις εσωκομματικές γραφειοκρατίες και πολύ περισσότερο με τις φιλοδοξίες, το ποιος θα είναι, θα ηγηθεί του κάθε κόμματος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν, το ζητούμενο είναι να δούμε ποιοι έχουν διάθεση να αντιστοιχηθούν με το αίτημα της κοινωνίας που καταγράφηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην προσπάθεια στελεχών προκειμένου «να προταχθούν πρωτοβουλίες προγραμματικής συνάντησης με τα κόμματα του προοδευτικού χώρου, διότι κανένα κόμμα δεν μπορεί μόνο του». Προανήγγειλε δε ότι θα υπάρξουν πολλές πρωτοβουλίες και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για κοινούς διαλόγους με παρουσία κοινωνικών φορέων για θέματα που απασχολούν την κοινωνία και για προγραμματική σύγκλιση.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «μας λείπει η εμπειρία του μέσα από τα θετικά και αρνητικά για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη». Σχετικά με το αν ήταν λάθος ο τρόπος που αποχώρησε πέρσι επισήμανε: «Για μένα ναι. Θα μπορούσε να είχε σηματοδοτήσει ένα πλαίσιο. Και γιατί πρέπει να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο; Πρώτα η πολιτική και μετά να αξιολογούμε ποιοι μπορούν να την υπηρετήσουν καλύτερα. Πρώτα να συμφωνούμε στα πολιτικά περιεχόμενα».