Την πλήρη διαφωνία του με το άνοιγμα που επιχειρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη εξέφρασε ο Κώστας Ζαχαριάδης

«Δεν μπορεί κάποιος να αξίζει τα λεφτά του όταν αφήνει τέτοια υπονοούμενα για τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο Κώστας  Ζαχαριάδης για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας και άφησε αιχμές για τις ελλιπείς γνώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στα γεγονότα που σημάδεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. «Εκείνη την περίοδο ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν στην Ελλάδα και ίσως να μην γνωρίζει τα γεγονότα σε λεπτομέρειες. Περιμένω από τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη που είναι στην πρώτη γραμμή να ενημερώσουν τη σημερινή ηγεσία για τα γεγονότα του 2015 που ήταν δύσκολα για εμάς» είπε. 

«Δεν είναι μόνο το 2015 αλλά και οι Πρέσπες που είπε η κ. Κωνσταντοπούλου ότι η συμφωνία ήταν τραμπική. Θεωρώ λάθος να πάμε προς Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου» τόνισε και πρόσθεσε ότι αν πρόκειται να γίνει μια τέτοια συζήτηση αυτή καλό θα είναι να γίνει μετά τις ευρωεκλογές καθώς τα κόμματα είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους. «Το βράδυ των εκλογών θα έχουμε νέο πολιτικό πεδίο για να συζήτήσουμε, να δούμε ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο και ποιον θα πάρει» είπε.

«Με την κυρία Κωνσταντοπούλου οι δρόμοι εχουν χωρίσει από το 2015. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν στην Ελλάδα και ίσως να μην γνωρίζει τα πράγματα όπως τα έχουμε ζήσει εμείς. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε μας χωρίζει πολύ μεγάλη απόσταση. Οι λόγοι είναι πολύ μεγάλοι και παραμένουν μεγάλοι» επανέλαβε λίγο αργότερα ο Κώστας Ζαχαριάδης.