Σε ένα -μάλλον άτσαλο- άδειασμα στον Στέφανο Κασσελάκη, προχώρησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24 και στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο. Κληθείς να σχολιάσει εάν τελικά ορθώς πήγε ο πρωθυπουργός χθες στην Τουρκία, ο κύριος Ζαχαριάδης είπε ότι η πάγια θέση του πολιτικού συστήματος, είναι να παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία. Στη συνέχεια, θέλησε να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη -ο οποίος είχε πει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να αναβάλλει το ταξίδι στην Τουρκία, μετά από την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί-, λέγοντας ότι παρότι είναι πολύ έμπειρος και πρώην ευρωβουλευτής κάνει κακώς τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, δηλαδή να ματαιωθεί το ταξίδι για τον συγκεκριμένο λόγο.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι το ίδιο είπε και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε ότι το ταξίδι θα έπρεπε «να αναβληθεί, μετά από μια πρόκληση με τη Μονή της Χώρας», ο Κώστας Ζαχαριάδης επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ «κωλοτούμπας», προσπαθώντας να πει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είπε να μην πάει, αλλά ότι «ήθελε να ρίξει ένα βάρος παραπάνω - δεν είπε να μην πάει. Όπως λέτε κι εσείς, είπε "να το σκεφτεί, να προειδοποιήσει, να σηκώσει τους τόνους περισσότερο". Εν πάση περιπτώσει πρέπει να μπαίνει ένα όριο». Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «η πάγια θέση, είναι ότι πρέπει να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας», ο κύριος Ζαχαριάδης είπε «Ναι, μα έτσι κάνουν όλες οι χώρες», αδειάζοντας έτσι πλήρως τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ψάχνοντας τη γραμμή...

Τώρα βέβαια, το ποιος είναι εκτός γραμμής, είναι κάτι που το συζητάμε. Διότι ο πρόεδρος Στέφανος «δεν έχει ποτέ άδικο» και δεν βγαίνει ποτέ «εκτός γραμμής». Ακόμη και στις περιπτώσεις που -εντελώς αντικειμενικά- έχει βγει τελείως εκτός γραμμής, θα σπεύσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν όλο τον κόσμο τρελό, ότι δήθεν δεν καταλάβαμε τι εννοεί. Εάν θέλουν να μην μπερδεύεται ο κόσμος -και επειδή είναι προφανές ότι δεν μπορούν- ας αναθέσουν σε ένα στέλεχος που θα το βαφτίσουν «υπεύθυνο γραμμής», να δίνει δημόσια τη γραμμή του κόμματος και όποιες δηλώσεις αποκλίνουν, απλώς να μη λαμβάνονται υπόψη. Αναρωτιέται κανείς, πώς ένα κόμμα που τα στελέχη του δεν καταφέρνουν ούτε τα βασικά, όπως το να πουν τα ίδια πράγματα στην τηλεόραση, αξιώνει να γίνει -κάποτε- κυβέρνηση της χώρας. Επίσης, μένει να απαντηθεί το τι είναι τελικά το πιο αστείο: το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αδιόρθωτος μετά από τόσα χρόνια, ή ότι περιμένουν πως η ελληνική κοινωνία θα ξαναδοκιμάσει την τύχη της, με ένα «σκορποχώρι» για κυβέρνηση.

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο