Επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για ολιγωρία, ρίχνοντας το βάρος στην Ελλάδα, αναφορικά με την καταπάτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δίνοντας έτσι ελαφρυντικά στην Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία στην ιστοσελίδα της αποκαλεί τη χώρα της «Μακεδονία» αντί για «Βόρεια Μακεδονία». Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, είπε από βήματος Βουλής, ότι «θα πρέπει η κυβέρνηση να διαχειριστεί με λεπτότητα και σοβαρή προετοιμασία, τα θέματα που έχουν προσφάτως ανακύψει και να μην "πυροβολεί τα πόδια της" επαναφέροντας στο τραπέζι -ας πούμε, λόγω κωλυσιεργίας- θέματα τα οποία είχαν επιλυθεί προς όφελος της χώρας μας. Υπήρξε συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, που έλυνε πολλά και χρονίζοντα ζητήματα, που τώρα έρχονται ξανά προς συζήτηση, θεωρώ, λόγω της ολιγωρίας αυτής της κυβέρνησης».

Φυσικά, μένει να εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με κάποιον τρόπο, πώς γίνεται «θέματα που έχουν επιλυθεί προς όφελος της χώρας μας», να επανέρχονται εκ νέου. Προφανώς δεν είχαν επιλυθεί. Κι ούτε θα μπορούσαν άλλωστε, καθώς η συγκεκριμένη -κάκιστη- συμφωνία, δεν διασφάλιζε πουθενά ότι η μη-τήρησή της θα έχει κάποιου είδους συνέπειες προς τη γείτονα χώρα. Ενδεικτικά, ήρθε για να καταργήσει την ενδιάμεση συμφωνία του 1990, αντί να λειτουργεί σε συνέχεια αυτής, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρησή της. Ταυτόχρονα, απαγορεύει στη χώρα μας το βέτο για την ένταξη σε «διεθνείς οργανισμούς» -όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ-, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε ουδεμία διασφάλιση ότι στην περίπτωση αλλαγής συντάγματος από τη γείτονα χώρα, το άρθρο που όρισε την ονομασία σε «Βόρεια Μακεδονία» θα έπρεπε να μείνει αναλλοίωτο. Με λίγα λόγια, δεν υπήρχε ούτε κίνητρο, αλλά ούτε και φόβητρο, ως προς την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η χαμένη ευκαιρία του Στέφανου Κασσελάκη

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να βγάλει «εκτός μάχης» τον Αλέξη Τσίπρα, ιδίως από τη στιγμή που ευαγγελίζεται την «πατριωτική Αριστερά». Και δεν θα ήταν καν απαραίτητο να χαρακτηρίσει δημοσίως την συγκεκριμένη συμφωνία ως κακή, το μόνο που θα αρκούσε, θα ήταν καταδίκη των προκλήσεων και κατά τα λοιπά, χαρακτηριστική αφωνία για την ίδια την Συμφωνία των Πρεσπών. Εάν το είχε κάνει, θα είχε εξασφαλίσει αφενός την περιθωριοποίηση του Αλέξη Τσίπρα -τον οποίον σενάρια θέλουν να προσπαθεί μετά τις Ευρωεκλογές να προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο ως αρχηγός- ενώ αφετέρου, θα μπορούσε να διαχωρίσει τη θέση του από τα πεπραγμένα του Αλέξη Τσίπρα, ούτως ώστε να μπορέσει να προσελκύσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε και ο ίδιος, είναι ο στόχος του για το καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν πειράζει, μπορεί να κάνει πολλά λάθη, αλλά όπως μας διαβεβαίωσε και ο κύριος Μαντζουράνης, τα κάνει μόνο μια φορά. Βέβαια, το συγκεκριμένο λάθος, δεν δύναται πλέον να διορθωθεί και θα παραμείνει ως μια μεγάλη μουτζούρα στην προσπάθεια της «λευκής σελίδας», που λέγεται «πατριωτική Αριστερά».

Η δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να διαχειριστεί με λεπτότητα και σοβαρή προετοιμασία, τα θέματα που έχουν προσφάτως ανακύψει και να μην "πυροβολεί τα πόδια της" επαναφέροντας στο τραπέζι -ας πούμε, λόγω κωλυσιεργίας- θέματα τα οποία είχαν επιλυθεί προς όφελος της χώρας μας. Υπήρξε συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία, που έλυνε πολλά και χρονίζοντα ζητήματα, που τώρα έρχονται ξανά προς συζήτηση, θεωρώ, λόγω της ολιγωρίας αυτής της κυβέρνησης».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο

@omadaalithias

Αυτοί προκαλούν αλλά εμείς φταίμε. Επίσης αν κάτι έχει όντως λυθεί τότε ΔΕΝ επανέρχεται #foryou #fyp #ελλαδα #tiktokgreece #omadaalithias #tiktokgr #foryoupage #φοργιου #foryoupageofficiall #viral #ελληνικοτικτοκ #ομαδααληθειας #politics #politicstiktok #longervideos #συμφωνιαπρεσπων #συριζα #syriza #αποστολακης

♬ original sound - Ομάδα Αλήθειας