Σε μια ομολογουμένως περίεργη πώληση του προϊόντος «Στέφανος Κασσελάκης» προέβη ο Γιάννης Μαντζουράνης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ONE Channel και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. Προκειμένου κάπως να δικαιολογήσει τα απανωτά λάθη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Μαντζουράνης έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που έχει μια αντισυμβατική πολιτική παρουσία, που όμως επειδή είναι νέος στην πολιτική «κάνει πολλά λάθη. Και επικοινωνιακά και πολιτικά. Όμως έχει ένα χαρακτηριστικό: δεν κάνει ποτέ το ίδιο λάθος δεύτερη φορά. Μαθαίνει γρήγορα, για αυτό δεν κάνει το ίδιο λάθος δεύτερη φορά». Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «ένα λάθος μια φορά, μπορεί να αποβεί μοιραίο», ο κύριος Μαντζουράνης απάντησε ότι «άμα είναι τεράστιο, μπορεί».

Ο κύριος Μαντζουράνης ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς είναι συμβιβασμένος στην ιδέα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αν ήταν πρωθυπουργός, θα μπορούσε να κάνει ένα καταστροφικό -για την χώρα- λάθος, καθώς είναι βέβαιος ότι δεν θα το επαναλάμβανε. Μόνο που ο κύριος Μαντζουράνης έχει να κερδίσει πολιτικά από το συγκεκριμένο ρίσκο. Η ελληνική κοινωνία από την άλλη, έχει μόνο να χάσει. Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία πλήρωσε πολύ ακριβά τον τελευταίο «μαθητευόμενο μάγο», του έδωσε την πρωθυπουργία την τετραετία 2015-2019, έπαθε κι έμαθε. Ουδείς έχει όμως τη διάθεση να «δώσει μια ευκαιρία στο παιδί, προκειμένου να μάθει». Διότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι τορναδόρος σε μαθητεία, όπου και να κάνει ένα λάθος δεν τρέχει τίποτε. Ο άνθρωπος αξιώνει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, κάτι το οποίο μεταφράζεται στην εναπόθεση της τύχης του λαού, στα χέρια του. Εκεί, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους.

Όπως και σε πολλά επαγγέλματα, ουδείς θα άκουγε το επιχείρημα «μπορεί να κάνει λάθη, αλλά μαθαίνει γρήγορα», όπως για παράδειγμα ένας χειρουργός ή ένας πιλότος αεροσκαφών. Είτε είναι έτοιμος κανείς να αναλάβει τέτοια βαριά ευθύνη, είτε δεν είναι. Και ο Στέφανος Κασσελάκης -με την παραδοχή μάλιστα των στελεχών του- προφανώς και δεν είναι. Και για να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης, ο Αλέξης Τσίπρας τα έκανε ρόιδο, ενώ προτού γίνει πρωθυπουργός, ησχολείτο με την πολιτική, όλη του τη ζωή. Ο Στέφανος Κασσελάκης από την άλλη, μέχρι πρότινος ησχολείτο με αστακοκάραβα. Συνεπώς, η απάντηση της ελληνικής κοινωνίας θα είναι «Thanks, but no thanks», που λεν' και στο μαρτυρικό Μαϊάμι.  

Η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη

Γιάννης Μαντζουράνης: «Ο κύριος Κασσελάκης κάνει μια αντισυμβατική πολιτική και έχει μια αντισυμβατική πολιτική  παρουσία. Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, ο κύριος Κασσελάκης, ως καινούριος στην πολιτική -δεν έχει πολιτική εμπειρία-, κάνει πολλά λάθη. Και επικοινωνιακά και πολιτικά. Όμως έχει ένα χαρακτηριστικό: δεν κάνει ποτέ το ίδιο λάθος δεύτερη φορά. Μαθαίνει γρήγορα, για αυτό δεν κάνει το ίδιο λάθος δεύτερη φορά».

Τάκης Χατζής: «Ξέρετε, το ένα λάθος μια φορά, μπορεί να αποβεί μοιραίο, έτσι;»

Γιάννης Μαντζουράνης: «Όχι. Μπορεί, άμα είναι τεράστιο, μπορεί. Έχει ένα χάρισμα μεγάλο, επικοινωνιακό, στο οποίο επικεντρώνονται τα φώτα της δημοσιότητας και έτσι επισκιάζονται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, για την φορολογία, για την αγροτική πολιτική και λοιπά, διότι είναι ένα λαμπερό πρόσωπο με επικοινωνιακό χάρισμα».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο