Στην εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει φουντώσει για τα καλά, έχει μπει και ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος βάλλει κατά πάντων, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτροχιαστεί με ευθύνη όλων. Συγκεκριμένα ανέφερε για την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί και αν δεν υπάρξει πρωτοβουλία κατευναστική θα πάμε στα βράχια. Καθαρά πράγματα». Επιπλέον το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα καυστικό τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας ότι κανένας από τους δύο δεν πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να ηρεμήσει η εσωκομματική καταιγίδα, καθώς βρίσκονται σε μεγάλη ένταση μεταξύ τους: «Η πρωτοβουλία δεν πρέπει να είναι ούτε από τον κ. Κασσελάκη ούτε από τον κ. Τσίπρα. Και θα σας πω γιατί. Πρωτοβουλία από άλλα στελέχη που είναι πιο ψύχραιμα. Χρειάζεται ψυχραιμία. Η πολιτική δεν είναι λειτουργία παρόρμησης. Όσοι λειτουργούν παρορμητικά στην πολιτική δεν έχουν καλό τέλος».

Ο υποψήφιος βουλευτής και γνωστός δικηγόρος είναι φανερό ότι δεν παίρνει ούτε το μέρος του Αλέξη Τσίπρα, ούτε του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι από τη μια ουσιαστικά κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για πρακτικές εσωστρέφειας και ότι αδυνατεί να αυξήσει την επιρροή του κόμματος, ενώ ζητά να μιλήσει με στοιχεία εφόσον θεωρεί ότι υπονομεύεται από τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο κύριος Κασσελάκης εκλέχτηκε πρόεδρος από χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένη εντολή: να νικήσει τον Μητσοτάκη, να διευρύνει και να μεγαλώσει το ΣΥΡΙΖΑ. Όχι να συντείνει ή να μην αντιστέκεται στην εσωστρέφεια. Ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε οικειοθελώς. Δεν τον έδιωξε κανένας. Επί πλέον, η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντικείμενο συναλλαγής, ούτε αλλαγής. (...) Εάν υπάρχουν στοιχεία ότι υπονομεύεται από τον κ. Τσίπρα, μάλιστα, θα πρέπει ευθέως να βγει και να πει έχω αυτά, αυτά κι αυτά τα στοιχεία.». 

Κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα 


Απο την άλλη επέλεξε να επιτεθεί με τρόπο και στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς δεν ξεκαθαρίζει τη στάση του και αφήνει στελέχη να μιλούν στο όνομα του με διαρροές και αναρτήσεις στα social media:« Δεν μπορεί να ταυτίζεται ο Αλέξης Τσίπρας με κινήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε ήταν ή και τώρα είναι κοντά του. Ό, τι θέλει ο κύριος Τσίπρας το λέει ευθέως ο ίδιος. Επίσης, θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι η πολιτική, ο πολιτικός διάλογος, η πολιτική αντιπαράθεση ή πολιτική σύγκρουση που είναι συνήθης στα κόμματα αλλά κυρίως στα κόμματα της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς, δεν γίνεται ούτε με διαρροές, ούτε με facebook, με αναρτήσεις». 

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μαντζουράνης παραδέχθηκε ότι το κόμμα βγαίνει λαβωμένο από ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα και από διασπάσεις ενώ αποκάλυψε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα όρια τους με τα παιχνίδια ηγεσίας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει τραυματισμένος από εκλογικές ήττες, από διασπάσεις. Και πράγματι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως υπάρχουν και σε όλα τα κόμματα. (...) Η κατάσταση βρίσκεται στο όριο, στο όριο αντοχής όχι μόνο των στελεχών, στο όριο αντοχής των ανθρώπων που μας στηρίζουν. Δεν το αξίζουν. Δεν αξίζουν αυτή τη συμπεριφορά. Τα χιλιάδες μέλη που παραμένουν πιστά σε έναν τραυματισμένο, σε έναν πολυτραυματία ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να το αναστατώνουμε έτσι, με αυτό τον τρόπο, κάθε τρεις και λίγο. Θα πρέπει όλοι να συναισθανθούν τις ευθύνες τους […] Και κυρίως αυτός που έλαβε την εμπιστοσύνη του κόσμου, τον εκλέξαμε πρόεδρο για τρία χρόνια και δεν μπορεί να τον ρίξει κανένας παρά μόνο άμα παραιτηθεί». Τέλος κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει πράξη επιτέλους τις διακηρύξεις του για ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας γεμάτο νόημα ότι δεν εκλέχθηκε για ήττες και εσωκομματικές γκρίνιες, διαφορετικά «Αν δεν τα κάνει αυτά που λέμε, είμαστε εδώ. Πάλι εδώ είμαστε».