Στην προαναγγελία της άλωσης του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Attica TV, καθώς ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, για το κατά πόσο υπάρχει προοπτική σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ μετά της Ευρωεκλογές, ο κύριος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη του, πρώην υπουργούς αυτού του χώρου - του ΠΑΣΟΚ, τον οποίον χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί κατ’ αρχάς, η οικογένειά μου ανήκε σε αυτό τον χώρο», ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «παπανδρεϊκή καταγωγή» της οικογένειάς του, καθώς όπως είπε, «ο πατέρας μου και οι γονείς μου ήταν "παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ", πρακτικά μεγαλώνοντας, ήμασταν με το "παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ"», προσκαλώντας από τώρα στελέχη, πρώην στελέχη και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, να προσέλθουν στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Επιχειρηματολογώντας περαιτέρω, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «όντως υπάρχει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που είναι προοδευτικό. Και υπάρχει ένα άλλο κομμάτι, το οποίο είναι "πηγή ανθρώπινου δυναμικού", για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα κομμάτι το οποίο απέχει από την ισότητα στο γάμο. Ένα κομμάτι το οποίο έχει διαφορετική άποψη για το κέρδος στα πανεπιστήμια, απ' ότι έχουμε εμείς. Δεν πρόκειται να θυσιάσω τα πιστεύω μας για μια τέτοια σύγκλιση. Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας». Η συγκεκριμένη δήλωση προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία, μιας και όλο το προηγούμενο διάστημα, η μόνιμη κριτική του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, ήταν ότι αποτελούσε «δεξαμενή στελεχών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ευθαρσώς και δημοσίως, ότι θέλει να κάνει αυτό που τόσο καιρό κατηγορούσε! Υπάρχει μια φράση -που λανθασμένα αποδίδεται στον Όσκαρ Ουάιλντ, μιας και ανήκει στον Τσαρλς Κόλτον- η οποία λέει το εξής: «η μίμηση, είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας».

Ενδιαφέρον όμως έχει η προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να «θάψει» το ΠΑΣΟΚ, αφού όπως είπε ότι «υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σέβομαι πάρα πολύ, "τα χνώτα μας ταιριάζουν" και τα οποία θα τα προσκαλέσω να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ως τη νέα Δημοκρατική Παράταξη της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το ίδιο που ήτανε παλιά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα αναστηθεί», ανοίγοντας έτσι κατά μέτωπο πόλεμο με τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, ακυρώνοντας στην πράξη τις παρασκηνιακές συνεννοήσεις που είχε κάνει ο Νίκος Παππάς, προκειμένου να επιτευχθεί η σύγκλιση μετά τις Ευρωεκλογές. Είναι άγνωστο εάν οι συγκεκριμένες παρασκηνιακές συνεννοήσεις ναυάγησαν και για αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε δημοσίως να πει αυτά που είπε, ή αν ήθελε έτσι να «ακυρώσει» τις διεργασίες -και προφανώς τη χρησιμότητα- του Νίκου Παππά, ο Στέφανος Κασσελάκης. Πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, το κατά πόσο πρόκειται να ανταποκριθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη. Εν αναμονή του καταστατικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το προσεχές φθινόπωρο, όπου εκεί θα φανούν όλα.

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Εμείς όμως, θα προχωρήσουμε στην Δημοκρατική Παράταξη, που ανάγκη που έχει ο τόπος. Και θα προσκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη του, πρώην υπουργούς αυτού του χώρου - του ΠΑΣΟΚ, τον οποίον χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί κατ’ αρχάς, η οικογένειά μου ανήκε σε αυτό τον χώρο. Ο πατέρας μου και οι γονείς μου ήταν "παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ", πρακτικά μεγαλώνοντας, ήμασταν με το "παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ" (...) όντως υπάρχει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που είναι προοδευτικό. Και υπάρχει ένα άλλο κομμάτι, το οποίο είναι "πηγή ανθρώπινου δυναμικού", για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα κομμάτι το οποίο απέχει από την ισότητα στο γάμο. Ένα κομμάτι το οποίο έχει διαφορετική άποψη για το κέρδος στα πανεπιστήμια, απ' ότι έχουμε εμείς. Δεν πρόκειται να θυσιάσω τα πιστεύω μας για μια τέτοια σύγκλιση. Δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη αλληλοεπικάλυψη, σε ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Και υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σέβομαι πάρα πολύ, "τα χνώτα μας ταιριάζουν" και τα οποία θα τα προσκαλέσω να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ως τη νέα Δημοκρατική Παράταξη της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το ίδιο που ήτανε παλιά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα αναστηθεί».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο