Βαθαίνει η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ όσο πορευόμαστε προς τις ευρωεκλογές, με τα δύο κόμματα να δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση, έχοντας ωστόσο ήδη χάσει μια θέση στην εκτίμηση των ψηφοφόρων, καθώς καθημερινά αποδεικνύουν ότι στερούνται αξιοπιστίας.

Το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ιδιότυπη ασυλία του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Δημοκρατία, συμπληρώνοντας πως το μιντιακό σύστημα θέλει να επιβάλει τον προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο του πρωθυπουργού. Θέση την οποία σχολίασαν λίγο αργότερα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ως εξής: «Ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ όπου κατηγόρησε τους δημοσιογράφους πως δεν τον προβάλλουν όσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη. Ταυτόχρονα ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ανάλωσε το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξής του μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη», σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου.

«Μήπως την απάντηση την έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του; Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις και δημιουργεί συζήτηση στην ελληνική πολιτική σκηνή;», σχολίασαν επίσης, σε ένα μάλλον αυθαίρετο συμπέρασμα αφού είναι γνωστές οι παλινωδίες αλλά και η άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη σε σειρά σοβαρών θεμάτων. Η δε «συζήτηση που δημιουργεί» εντάσσεται περισσότερο στο lifestyle πρόγραμμα των μέσων ενημέρωσης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, στις δηλώσεις του, ερωτηθείς για όσα είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, είπε. «Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τη στενοχώρια μου που δεν θα με πάρει τηλέφωνο. Έχω... σοκαριστεί». «Θέλω να μου πείτε μια πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κασσελάκης και επέφερε ένα τραύμα στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε και προσέθεσε: «Με εμάς, το καλοκαίρι του 2022 έφυγε το μισό Μαξίμου. Στις δημοτικές εκλογές με τους δικούς μας υποψήφιους έχασαν όλους τους μεγάλους δήμους. Πριν από έναν μήνα κάνω πρόταση δυσπιστίας και ξαναφεύγει το μισό Μαξίμου. Αν θυμάστε στην πρόταση δυσπιστίας έλεγε ότι θα είναι κοκορομαχίες. Όταν χρειάζεται να συγκρουστούμε, συγκρουόμαστε παραγωγικά και νικηφόρα. Όταν χρειάζεται να συναινέσουμε, συναινούμε λογικά με τις αξίες μας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κασσελάκης έχει μια ιδιότυπη ασυλία και από τη Νέα Δημοκρατία και την εγχώρια ολιγαρχία. «Το μιντιακό σύστημα που ελέγχει ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει ως αντίπαλό του αυτήν την κατάσταση, πολύ απλά για να μην έχει πολιτικό αντίπαλο», είπε.

Όσο αφορά το διακύβευμα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης «έδειξε» ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «το κρίσιμο είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της αλαζονείας του 41% και ενίσχυση της αξιόπιστης, προοδευτικής αντιπολίτευσης». «Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, μπορεί να ενοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση την επόμενη ημέρα. Γιατί, στο τραπέζι που θα κάτσουμε πολιτικά, ιδεολογικά, θεσμικά να συγκροτήσουμε αυτό το μέτωπο, μπορούν να έρθουν κι άλλοι άνθρωποι. Στο τραπέζι του κ. Κασσελάκη δεν μπορεί να πάει κανείς, ήδη έφυγαν» σχολίασε.