Ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν μιλάει στη Βουλή θυμίζει έντονα τον συγχωρεμένο Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος υπενθυμίζω στους μυημένους ότι είχε μια ομιλία-μοτίβο, με λέξεις-κλειδιά, και ανάλογα με το θέμα εμπλούτιζε το κείμενο διά της μεθόδου του copy paste και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Αυτό ακριβώς κάνει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: έχει μια ομιλία για όλα τα θέματα και κολλάει τις λέξεις με αποτέλεσμα ούτε και ο ίδιος να μην καταλαβαίνει. Διαβάστε, όσοι αντέχετε, μια από τις ομιλίες του και θα διαπιστώσετε ότι είναι σαν την coca cola: πάει με όλα! Το πιο σπουδαίο είναι ότι δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη ετοιμότητα να αλλάξει κάτι στο κείμενο γι’ αυτό τις περισσότερες φορές αυτά που λέει -όπως αυτά που ακούσαμε πριν από λίγη ώρα από του βήματος της Βουλής- είναι εκτός τόπου και χρόνου. Θυμίζει το ανέκδοτο… Τι ώρα είναι; Θα κατέβω στην επόμενη στάση. Κι εδώ που τα λέμε έτσι όπως το πάει στο τέλος, δηλαδή μετά τις ευρωεκλογές, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κατέβει στην επόμενη στάση.

Όπως προφητικά είχε πει ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, «θα κατέβει από το τρένο». Και μπορεί να λέμε λαϊκιστή τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά συγκρινόμενος με τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι ακόμα στην… πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η μόνη διαφορά είναι ότι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ διασκεδάζεις με τη μεγαλομανία του, ενώ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τον μικρομεγαλισμό του.

Easy Writer