Πρωταθλητής λαϊκισμού με επιθέσεις στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον φυλακισμένο από το καθεστώς Ράμα, δήμαρχο Χειμμάρας και υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Φρέντι Μπελέρη, αναδείχτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ως κομιστής τοξικότητας και λαϊκισμού με ολομέτωπη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σύνολο της πολιτικής επικαιρότητας με ανυπόστατες κατηγορίες, σε μία ανέλπιδη προσπάθεια να συσπειρώσει το κοινό του, αλλά και ενδεχομένως να αποσπάσει κάποιο ποσοστό από ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ολόκληρο το παραλήρημα του ωστόσο, ξεχώρισαν δύο αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας, ξεφεύγοντας εν μέρει από τον καθιερωμένο στόχο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ανοίγοντας τα βέλη του προς την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, Φρέντι Μπελέρη.

Ανυπόστατη επίθεση σε  Κεραμέως

Πρώτος στόχος το υπουργείο Εσωτερικών και η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, με τον κ. Ανδρουλάκη να υποστηρίζει πως «Δεν είναι απόκλιση να είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που λίγο πριν τις εκλογές μια Ανεξάρτητη Αρχή είναι έτοιμη να βάλει ένα τεράστιο πρόστιμο στο Υπουργείο Εσωτερικών για λόγους εκλογικής διαδικασίας; Αυτό δεν είναι απόκλιση;

Θέλω πραγματικά να μου πείτε αν υπάρχει μία πιθανότητα να ανακοινωθεί πρόστιμο στο Υπουργείο Εσωτερικών και να μείνει στην καρέκλα της η κα. Κεραμέως. Η κα. Κεραμέως μόλις ανακοινωθεί το πρόστιμο πρέπει να αποτελεί παρελθόν.

Είναι αδιανόητο λίγες μέρες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές -και οποιεσδήποτε εκλογές- να συζητάμε για ένα τέτοιο πρόστιμο, για την κλοπή χιλιάδων στοιχείων από κομματικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, από το υπουργείο Εσωτερικών, τη διανομή τους σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και η συγκεκριμένη υπουργός να κάθεται στη θέση της. Ήδη έπρεπε να έχει φύγει».

Ιδεοληπτική απρέπεια για Μπελέρη

Συνέχισε με μία ιδεοληπτική απρέπεια προς τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμμάρας, Φρέντι Μπελέρη, με τον κ. Ανδρουλάκη να τονίζει πως «Βάζετε τον κ.Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο, σας λέμε ότι το κάνετε για κομματικούς λόγους… «Όχι, για εθνικούς λόγους το κάνουμε». Οι ίδιοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές σας παραδέχονται ότι έγινε για να μαζέψετε τις απώλειες από την ακροδεξιά.

Έρχεται ο Ράμα στην Αθήνα, χωρίς να υπάρχει κανένας εκλογικός σχεδιασμός στην γειτονική χώρα. Δίνει ένα ρεσιτάλ αλυτρωτισμού. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μιλούν για μια μεγάλη πρόκληση απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος λέει: «ιδιωτική επίσκεψη, τελεία». Είναι αυτά σοβαρά πράγματα;