Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κάνει τις γνωστές… αδιαμεσολάβητες βόλτες με τις αγκαλιές, τις σέλφι και τις εύκολες δηλώσεις, αλλά επιλέγει να δώσει συνέντευξη, ο τηλεθεατής-ακροατής χρειάζεται να καταβάλλει κόπο για να καταλάβει τις σκέψεις, τις προθέσεις και τις προτάσεις του. Και ναι μεν το τελευταίο είναι εύκολο αφού υπόσχεται τα πάντα στους πάντες χωρίς να υπολογίζει το κόστος, αλλά το να γίνει αρεστός, για τα υπόλοιπα καθίσταται δύσκολο να γίνουν κατανοητά όσα υποστηρίζει.

Από τα πολιτικά μέχρι τα εθνικά και από τα οικονομικά μέχρι τα διεθνή θέματα οι απαντήσεις του δείχνουν όχι άγνοια αλλά ένα… μπέρδεμα. Για παράδειγμα όταν λέει για τη Χαμάς ότι κάνει ανθρωπιστικό έργο στη Γάζα τη στιγμή που επιβεβαιωμένα χρησιμοποιεί αμάχους ως ασπίδα και άλλοθι και όταν δαπανά δισεκατομμύρια για όπλα και για την κατασκευή των τούνελ αντί να ενεργεί προς όφελος του παλαιστινιακού λαού είναι κάπως περίεργο και προκαλεί ερωτήματα.

Όπως και όταν υποστηρίζει ότι η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα ανοίγει κερκόπορτα για ιδιωτική επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη, την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας το έχει κάνει και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα. Το χειρότερο, επιμένει να το λέει την ώρα που έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη ότι στο παρελθόν ο πρόεδρος της Τουρκίας το έχει κάνει.

Για την ακρίβεια επίσης. Πετάει κάτι προτάσεις μη κοστολογημένες και δηλώνει πως είναι η λύση. Ούτε τι θα στοιχίσει ούτε καν πώς η κατάργηση του ΦΠΑ θα περάσει στους πολίτες. «Άμα ήταν εισαγόμενη η ακρίβεια, τότε γιατί στέλνει επιστολή στην Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν;» είναι το ερώτημα που θέτει και εδώ κάπου σταματά και η λογική, αφού το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι: Σε ποιον δηλαδή να έστελνε;

Ακόμη και αυτά που είπε και λέει για τα Τέμπη, για την αγοραστική δύναμη, για τα κονδύλια και τις σχέσεις με την ΕΕ, για την κερδοφορία των τραπεζών προκαλούν ερωτήματα για το τι ακριβώς σκέφτεται και τι τελικά προτείνει.

Το μόνο σαφές που λέει είναι ότι δεν προτίθεται να επικοινωνήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο σπίτι της κεντροαριστεράς. Αυτο πιστεύει αυτό λέει. Όπως και ότι δεν προτίθεται να πάρει το βράδυ των ευρωεκλογών τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της συζήτησης για την κεντροαριστερά. Αντιθέτως, βλέπει θετικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και το κόμμα του Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη δηλώνοντας ότι χτίζει κίνημα και σε αυτό μπορούν να πάνε οι νέοι.

Το καλύτερο; Τι είναι για τον Στέφανο Κασσελάκη αποτυχία στις επικείμενες ευρωεκλογές; να αλλάξει αυτό που είναι. Ναι,  αυτό απαντά. Τίποτα άλλο. Δεν χάνει με τίποτα δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να φύγει ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο ΑΤΤΙΚΑ TV θα καταλάβει. Ή μάλλον δεν θα καταλάβει...