Την κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη διάλυση της δομής του κόμματος στηλίτευσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο τα δηλητηριώδη βέλη του στον Στέφανο Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο στην περιφέρεια τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά κατέρρευσαν, καθώς το κόμμα έλαβε ακόμα και μονοψήφιο ποσοστό σε πολλούς νομούς, σε αντίθεση με την Αττική που η κατάσταση ήταν λίγο καλύτερη: «Βλέπω στα αστικά κέντρα να έχουμε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την περιφέρεια. Αυτό σημαίνει ότι το κόμμα στην περιφέρεια έχει ρημάξει». 

Φυσικά η τελευταία αναφορά δεν ήταν τυχαία, καθώς πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εχουν επιτεθεί κατά καιρούς στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας ότι απαξιώνει τη γνώμη των στελεχών ανά την Ελλάδα και λειτουργεί μόνος του ενώ έχει ουσιαστικά διαλύσει τις δομές και τις κομματικές οργανώσεις. Μάλιστα ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε και τη σύγκριση με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει το δηλητήριο του κατά του Στεφάνου Κασσελάκη: «Βλέπω για παράδειγμα το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ. Σε νομούς της Κρήτης ήταν πρώτο. Γιατί το κατάφερε αυτό το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορούμε εμείς; αναρωτήθηκε γεμάτο νόημα, ουσιαστικά αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ». 

Η διαφωνία Ζαχαριάδη 

Αν και μετά από όλα τα δηλητηριώδη βέλη κατά του Στέφανου Κασσελάκη , ο Κώστας Ζαχαριάδης έσπευσε να δηλώσει ότι δεν βλέπει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή, είναι γνωστό ότι ο πρώην βουλευτής μαζί με πολλά άλλα στελέχη του κόμματος έχουν βγει στο αντάρτικο. Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Αριστερά, κάτι το οποίο απορρίπτει με έντονο ύφος ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς γνωρίζει ότι σε αυτήν τη περίπτωση θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η ηγεσία του. Παράλληλα ο Κώστας Ζαχαριάδης διαφώνησε και με την άποψη Κασσελάκη ότι πρέπει να προσεγγίσουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία άλλωστε δεν δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον και συμπλήρωσε γεμάτο νόημα ότι όταν επιτέλους συγκληθούν τα αρμόδια κομματικά όργανα, τα οποία βέβαια υπολειτουργούν, θα πει τη γνώμη του για τις αιτίες της ήττας.