Σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα συμπεριφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δηλώνει πως ξεκάθαρος στόχος του είναι να γίνει πρωθυπουργός στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Στέφανος Κασσελάκης εκτιμά ότι το κόμμα του όχι μόνο θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μετά την αλλαγή ηγεσίας αλλά επιπλέον θα διπλασιάσει τουλάχιστον τα ποσοστά του.

Στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου έθεσε ως στόχο για τις ευρωεκλογές ένα ποσοστό 17-18%. Για να γίνει κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπεράσει το 40%.

Και αυτό επαναλαμβάνοντας το στρατηγικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα: καλεί το ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) σε συνεργασία.

Μιλώντας στην ΕΦΣΥΝ και σεε ερώτηση για το αν πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει βαθιά στην ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων και ότι θέλει κοινές πρωτοβουλίες. Τονίζει ότι «έτσι χτίζονται οι συγκλίσεις, στη βάση πολιτικού περιεχομένου και όχι εκλογολογίας», για να σχολιάσει πως ελπίζει «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ξεπεράσει την πολιτική της δυσκαμψία και να θέσει κι αυτή ως προτεραιότητα την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας, αντί για μικροπολιτικούς στόχους».

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά και αν εκτιμά ότι έχει κλείσει ο κύκλος αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της «Ομπρέλας», ο κ. Κασσελάκης υπογραμμίζει: «Δική μου επιθυμία είναι να οικοδομήσουμε όλοι και όλες μαζί ένα νέο ‘’εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης’’ που να ενισχύει τη μεταξύ μας ενότητα με κανόνες σεβαστούς απ' όλους και κοινή βούληση για αξιόπιστη δημόσια έκφραση του κόμματος».

Δεσμεύθηκε να αξιοποιήσει «όλα τα στελέχη που επιθυμούν να εργαστούν για την επιτυχία των συλλογικών μας στόχων». «Αρα λοιπόν εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξουν άλλοι που θα μιμηθούν το παράδειγμα της Ομπρέλας. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας και η καθεμία θα κριθεί από την Ιστορία με βάση τις επιλογές και τις αποφάσεις του», τονίζει.

Παρόλα αυτά επέμεινε στην σε υψηλούς τόνους της πρωτολογίας του στην Κεντρική Επιτροπή, αναφέροντας ότι «κατέδειξα την υποκρισία και τον παραλογισμό που χαρακτήρισε τα έργα και τις ημέρες κορυφαίων στελεχών της ‘Ομπρέλας' πριν αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» και πως «οι ίδιοι άνθρωποι που σχεδίαζαν τη διάσπαση εδώ και καιρό, επιχείρησαν μια δολοφονία χαρακτήρα από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου…»

Σημειώνει ότι δεν τον εκφράζει αυτή η τοξικότητα και πως θέλει οι όποιες πολιτικές διαφορές να λύνονται συντεταγμένα στα όργανα του κόμματος, τα οποία όμως έχει απαξιώσει.