«Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε σε μία μοναδική παγκοσμίως περίπτωση: Να περνάει απ’ έξω, να δει φως, να ανέβει και να γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Ήταν προϊόν της βαθιάς κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν το κατάλαβε», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Ιόνιον FM ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -και ανεξάρτητος πλέον- Στέλιος Κούλογλου, αφήνοντας, με αυτήν του τη δήλωση, σοβαρές αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη. 

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που δέχθηκε αν θα παραδώσει την έδρα του τελικά, όπως τον κάλεσε να κάνει ο κ. Κασσελάκης, ή όχι, ο κ. Κούλογλου απάντησε: «Ο κύριος Κασσελάκης θα έπρεπε να έχει παραδώσει την προεδρία. Γιατί να παραδώσουμε εμείς την έδρα; Σε ό,τι με αφορά, εγώ ήμουν απολύτως συνεπής στους ανθρώπους που με εξέλεξαν με 200 χιλιάδες ψήφους. Ο κύριος Κασσελάκης έχει πάρει καμιά 70αριά χιλιάδες».

«Δεν καταλαβαίνω ένας άνθρωπος που ήρθε τώρα, να ζητάει από κάποιον που είναι χρόνια στην προσπάθεια της Αριστεράς, να παραδώσει την έδρα. Από πού και ως πού; Αυτό ήταν ένδειξη αμηχανίας…», τόνισε.

«Δεν μπορεί να τα βάλει με 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και θα νικήσει τον Μητσοτάκη;»

Ακόμα, υπογράμμισε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να κυβερνήσει, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι δεν κατάφερε να τα «βάλει» με 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα νικήσει τότε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πρέπει να καταλάβει ο κύριος Κασσελάκης ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Δεν μπορεί να κυβερνήσει κανένα κόμμα, από τη στιγμή που δεν ήξερε για την πολιτική στην Ελλάδα. Έλειπε χρόνια στο εξωτερικό… Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να τα βάλει με 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει τον Μητσοτάκη; Αυτά είναι αστεία πράγματα».

Στο τέλος, ο κ. Κούλογλου χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πληγωμένο κόμμα και πρόσθεσε: «Προσπαθούσα να προειδοποιήσω δύο χρόνια πριν τις εκλογές. Έλεγα: Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε; Έβλεπα την πραγματικότητα. Ότι θα χάσουμε τις εκλογές και με μεγάλη διαφορά. Δεν εισακούστηκε τίποτα. Δεν ήθελαν να ακούσουν».