Πρόθυμος για συνεργασία με το νέο σχήμα των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Στέλιος Κούλογλου, εφόσον - όπως είπε σε δηλώσεις του στο Action24- «συμφωνήσουμε για τις πολιτικές θέσεις».

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως όσοι έφυγαν καλούνται να διαμορφώσουν νέες προτάσεις για την ελληνική κοινωνία, για μια νέα Αριστερά, πράσινη και οικολογική, που θα απαντήσει στα μεγάλα στρατηγικά προβλήματα της χώρας. Ως τέτοια ανέφερε την παραγωγική ανσυγκρότηση της χώρας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, το πρόβλημα στέγασης, την ακρίβεια και το δημογραφικό. «Εάν οι θέσεις που υιοθετηθούν είναι θέσεις που εγώ υποστηρίζω εδώ και καιρό, σε αυτή την περίτπωση, ναι, θα μπορούσα να συνεργαστώ», είπε συγκεκριμένα ο Στέλιος Κούλογλου.

Σε σχετική ερώτηση αν έχει μιλήσει με κάποιον από την ηγετική ομάδα του νέου φορέα, είπε πως «προς το παρόν όχι, δεδομένου ότι είναι σε διεργασίες οι άνθρωποι και έχουν μεγαλύτερες έγνοιες από τη δική μου».

Καταλήγοντας ο Στέλιος Κούλογλου κατέθεσε και το... όραμά του για την Αριστερά, λέγοντας ότι θα ήθελε να προχωρήσει «σε νέες επεξεργασίες, να μη μείνει μόνο στην κριτική απέναντι στο παλιό ή απέναντι στην κυβέρνηση». Επίσης «να έρθει με νέες προτάσεις συνεργασίας απέναντι στις άλλες δυνάμεις που βρίσκονται αριστερότερα από τη ΝΔ», δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσει να αλλάξει η διακυβέρνηση στη χώρα, όπως είπε.