Ο Στέφανος Κασσελάκης εκτός από μετριόφρων είναι και ανιδιοτελής, αλτρουιστής θα έλεγε κανείς αφού νοιάζεται για την ευτυχία των άλλων., και γι αυτό δηλώνει πως θα έκανε πίσω αν του είχε πεί η Εφη Αχτσιόγλου ότι θα έφευγε έτσι και δεν γινόταν αυτή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εξιστορεί σε μια ακόμη δακρύβρεχτη ανάρτησή του, ανάλογη με αυτή του «ξεριζωμένου» θύματος του… παραδικαστικού κυκλώματος.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη τα περιλαμβάνει όλα. Κυρίως όμως την απόδοση της ευθύνης για τη διάσπαση σε αυτούς που έφυγαν, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν ευθύνες για τις παλινωδίες και τη σύμπλευση με την τοξικότητα, αυτή που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8% στις εθνικές εκλογές ανοίγοντας το δρόμο της κατηφόρας στην οποία ήδη βρίσκεται.

«Με το χέρι στην καρδιά» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του «αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει “αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω”, θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας. Εξάλλου ήμουν εκείνος που είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας».

Ξεπερνώντας ας πούμε το γεγονός ότι η Έφη Αχτσιόγλου κατέβηκε υποψήφια πρόεδρος γιατί δεν είχε κάτι άλλο να κάνει και όχι γιατί ήθελε όντως να εκλεγεί και να αναλάβει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, η ανιδιοτέλεια του Στέφανου Κασσελάκη είναι εμφανής, αφού μας ενημερώνει ότι ο ίδιος θα είχε κάνει πίσω. Δεν θα είχε καν διεκδικήσει την αρχηγία παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως είδε το κενό που υπήρχε και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν ήταν ικανοί να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη ημέρα.

Αλλά είπαμε λειτουργεί με ανιδιοτέλεια και κυρίως με αλτρουισμό, διότι όπως προκύπτει από τη δήλωσή του θα έκανε πίσω για να κάνει ευτυχισμένη την Έφη Αχτσιόγλου. Πέραν της μείωσης που επιχειρεί στην προσωπικότητα της πρώην, πλέον, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, από την ανάρτηση προκύπτει αυτό που η Δώρα Αυγέρη ξεκαθάρισε. Ότι η ομάδα Αχτσιόγλου, όπως έχει χαρακτηριστεί και αναφέρεται -έως ότου αποκτήσει όνομα η Κοινοβουλευτική Ομάδα που θ ανακοινωθεί- είναι αντίπαλοι και έτσι θα αντιμετωπίζονται.

Γράφει και άλλα ο Στέφανος Κασσελάκης στη δακρύβρεχτη ανάρτηση που περιλαμβάνει σημεία ανάλογα με αυτό που δηλώνει, δηλαδή το «γιατί με χτυπούν». Αναφέρει μάλιστα ότι: «Προσωπικά, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα. Είπα από την πρώτη νύχτα της εκλογής μου ότι ο δεύτερος είναι πρώτος. Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα. Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα. Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση. Χθες είχαμε την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας. Άνθρωποι που γίνονται διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές»

Υγ. Αυτό με το «τα δάχτυλα όλα ίσα» νομίζω θα πρέπει να το κοιτάξει λίγο. Διότι κάποιος λόγος υπάρχει που δεν είναι όλα ίσα. Για σκεφτείτε πόσο λειτουργικό θα ήταν ένα χέρι με όλα τα δάχτυλα ίσα.