Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να επιχειρεί να πείσει συνεργάτες, στελέχη και ψηφοφόρους που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η αποχώρηση της Ομάδας Αχτσιόγλου και της Ομπρέλας κλείνει τον κύκλο της εσωστρέφειας όμως ο πραγματικός εμφύλιος τώρα αρχίζει. Και όπως δείχνουν οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές το… σκληρό ρόκ θα αφορά νυν και πρώην συντρόφους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κινούμενος στη γραμμή του πολακισμού –άλλωστε ο Παύλος Πολάκης είναι ο μέντοράς του- επέλεξε να απαντήσει στην αποχώρηση της αποκαλούμενης ομάδας Αχτσιόγλου με προσωπική επίθεση κατά της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τα όσα έγραψε βάλλουν εναντίον με τρόπο ανοίκειο. Αυτό έγινε δε λίγο μετά την αναφορά της Δώρα Αυγέρη μέσα από την οποία επιχείρησε να αναδείξει ως αντίπαλο τον φορέα που θα συσταθεί από τους βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα.

Η απάντηση της ομάδας Αχτσιόγλου και τα περί χυδαιότητας που απέδωσαν τα μέλη της με ανακοίνωσε στα όσα έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι οι σύντροφοι πιάνουν πόστα και φτιάχνουν χαρακώματα γι΄αυτό που θα ακολουθήσει μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης, ως απάντηση στα περί καρέκλας που δεν αφήνουν από την πλευρά Κασσελάκη και των τρόλ του διαδικτύου εμφανίζονται να αποδομούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι δεν κατάλαβε τι ακριβώς επικαλούνται όσοι αποχωρούν. Μάλιστα σημειώνουν πως μάλλον τα πέρασε για Pummaro, δηλαδή για… σάλτσες όπως είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος τις τοποθετήσεις και τις αναλύσεις στελεχών της αριστεράς.

Οι πρώτες βολές δείχνουν ότι το θέμα θα σκληρύνει περαιτέρω. Τα όσα θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα στις εμφύλιες διαμάχες θα κάνουν το προηγούμενο διάστημα να φαντάζει ως περίοδος… εκεχειρίας. Μάλιστα όπως συζητείται ήδη στον περιβάλλοντα χώρο στελεχών που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις σε αυτόν τον πόλεμο δεν θα υπάρξουν κάν… αιχμάλωτοι. Τα τρολς της υπόγας έχουν ήδη ξεκινήσει τον νέο γύρο των επιθέσεων. Προσωπικών όπως πάντα αφού το επάγγελμα της δολοφονίας χαρακτήρων είναι το βασικό τους.

Υγ. Πάντως φαίνεται πως τα στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου δεν προτίθενται να χαρίσουν στον Στέφανο Κασσελάκη το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη απάντησή τους, έχοντας απομακρυνθεί από την Κουμουνδούρου, δεν κάνουν αναφορά σε κόμμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε κόμμα Κασσελάκη. Και πιθανότατα έτσι θα συνεχίσουν…