Με ένα άρθρο του στην εφημερίδα «Documento», ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παρεμβαίνει στις εσωκομματικές εξελίξεις, επιτίθεται σε όσα στελέχη τον αμφισβήτησαν και λίγο - πολύ προετοιμάζει τις ανακοινώσεις που θα κάνει εντός της εβδομάδας για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Παράλληλα φαντασιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έχει μέλλον αλλά θα γίνει και κυβέρνηση ενώ σε κατάσταση πανικού επιλέγει να υμνήσει τον Αλέξη Τσίπρα, αφού πρώτα του έσυρε ένα σωρό κατηγορίες.

Συγκεκριμένα ο έκπτωτος πρόεδρος δηλώνει ότι θα είναι παρών «στη μάχη των πολλών απέναντι στην ολιγαρχία που υπερασπίζεται μία διεφθαρμένη κυβέρνηση σε αποδρομή». Αυτό συντάσσεται με τις φήμες που θέλουν την Τρίτη ή την Τετάρτη να ανακοινώνει την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι έκανε χάρη στους υποτίθεται συντρόφους του που δεν αντέδρασε νομικά στην καθαίρεσή του από το κόμμα: «Η απόφαση ήρθε αυτόματα: Δεν θα πληγώσω τον λαβωμένο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγώνας θα είναι πολιτικός. Πολιτικός, καθαρός, έντιμος, με το δίκιο στο φως».

Παράλληλα εξηγεί ότι δεν θα προχωρήσει σε έναν νέο πολιτικό φορέα, κάτι το οποίο σκεφτόταν, διότι πιστεύει στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο που έφτασε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 14% στις ευρωεκλογές και στις δημοσκοπήσεις σε μονοψήφιο, το κόμμα έχει μέλλον και μπορεί να κυβερνήσει. Συγκεκριμένα γράφει: «Και πιστεύω -και θέλω και θα αγωνιστώ γι’ αυτό- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο παρελθόν, αλλά και μέλλον. (...) Ο ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει πρέπει και να γίνει κόμμα και να έχει όραμα. Το κόμμα φέρνει την κυβερνησιμότητα. Το όραμα φέρνει την εκλογική νίκη».

Επίθεση φιλίας στον Αλέξη Τσίπρα

Στο ίδιο άρθρο, αφού στο παρελθόν κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για μαύρα ταμεία, ότι άφησε ένα κόμμα υπό διάλυση και χρεοκοπία και ότι προσπάθησε να τον καθαιρέσει, τώρα κάνει μια επίθεση φιλίας στον πρώην πρωθυπουργό. Προφανώς υπό το βάρος και τον πανικό της ευρείας αμφισβήτησής του στο κόμμα. Συγκεκριμένα γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα χαρισματικό πρόσωπο της Αριστεράς που πήγε κόντρα στο κομματικό ιερατείο της εποχής του. Και φυσικά τον συγκρίνει με τον εαυτό του: «Το μήνυμα ήταν σαφές και ήταν προσωπικό προς τον Αλέξη Τσίπρα: Άλλαξέ τα όλα στο κόμμα και έλα ξανά […]Το αίτημα παραμένει από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ίδιο: "Άλλαξέ τα όλα”. Κι αυτό είναι τόσο ηχηρό που δεν σου επιτρέπει να λιποτακτήσεις».

Επιπλέον παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε παρακμή αλλά ισχυρίζεται, με την περίσσια αλαζονεία που τον διακατέχει, ότι είναι εδώ για να το αλλάξει αυτό. «Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή βρισκόμαστε σήμερα. Είναι η παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι. Είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ; Είμαι πεπεισμένος πως όχι, γι’ αυτό “είμαι εδώ”». Τέλος, ρίχνει τα βέλη του και στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως από το debate φάνηκε ότι οι υποψήφιοί του δεν μπορούν να δώσουν ελπίδα στους Έλληνες, αλλά προφανώς μπορεί ο ίδιος με τον ανύπαρκτο πολιτικό λόγο και τον αφόρητο λαϊκισμό του: «Ήρθε η ώρα να προσφέρουμε νέο όραμα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Γιατί, όπως θα είδατε και στο debate των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, το φως δεν έρχεται από αλλού».