«Όταν το κόµµα δεν συναντά την κοινωνία, η κοινωνία φεύγει» επισημαίνει σε νέα του ανάρτηση ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας αιχμές για την κομματική λειτουργία.

Παράλληλα αφήνει αιχμές για το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας πως η μόνη εναλλακτική απέναντι από τη Νέα Δημοκρατία, είναι ο ίδιος. 

Τέλος, υπόσχεται στους πολίτες «άμεση δημοκρατία», κατηγορώντας την κυβέρνηση χωρίς στοιχεία για διαφθορά, συνεχίζοντας τη λάσπη και τις συκοφαντίες.

Ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν συνάντησε τον κοµµατικό

Ειδικότερα, όπως τονίζει «Την κρίσιµη στιγµή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε τον εαυτό του στον καθρέφτη: ένας γίγαντας του 36% είχε είδωλο τού 3% στον καθρέφτη του. Ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν συνάντησε τον κοµµατικό ΣΥΡΙΖΑ. Κι όταν το κόµµα δεν συναντά την κοινωνία, η κοινωνία φεύγει.

Σε αυτή την κρίσιµη καµπή βρισκόµαστε σήµερα.

«Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου». ∆εν είναι δικό µου σύνθηµα. Το βρήκα ως παρακαταθήκη. Ενα σύνθηµα που όµως δεν έγινε ποτέ πράξη.

Ήρθε η ώρα.

Να γίνουµε το πιο αµεσοδηµοκρατικό κόµµα της Ευρώπης. Να δοθεί η δύναµη στη βάση. Να πέσουν φράξιες, γραφειοκρατίες, αγκυλώσεις και παραγοντισµοί µπροστά στο ποτάµι του κόσµου.

Ηρθε η ώρα να προσφέρουµε νέο όραµα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Γιατί, όπως θα είδατε και στο ντιµπέιτ των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, το φως δεν έρχεται από αλλού.

Το όραµα µιας σύγχρονης Αριστεράς θα φέρει την κοινωνία των πολλών απέναντι στην οικονοµική ολιγαρχία που την υπερασπίζεται µια διεφθαρµένη κυβέρνηση σε αποδροµή.

Από αυτήν τη µάχη δεν µπορώ να λείπω. «Ως στρατηγός;» είναι η δηµοσιογραφική ερώτηση των ηµερών. Κι όσοι ρωτούν ξεχνούν ότι η µεγαλύτερη τιµή είναι να είσαι στρατιώτης µέσα σε έναν κόσµο που αγωνίζεται για να κάνει τη ζωή του καλύτερη.

Δείτε την ανάρτηση