Σήμερα το απόγευμα αναμένεται ο Στέφανος Κασσελάκης να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενέργεια για την οποία είχε  προετοιμάσει το... κοινό του με το μήνυμά του «είμαι εδώ» σε ανάρτησή του, με περιοδείες του, με άρθρο του στην εφημερίδα «Documento» στο οποίο προχωρούσε σε επίθεση φιλίας στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και μέσω δηλώσεων συνεργατών του.

Η... επάνοδος του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να γίνει με βίντεο που θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε πρόσφατη δήλωσή της τοποθετούσε για την Παρασκευή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει γυρίσει και το σχετικό βίντεο». Μάλιστα, προέβλεψε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «θα πάρει υψηλότερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογές», χωρίς να αποκλείει εκλογή «από τον πρώτο γύρο».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φήμες για προσπάθεια ακύρωσης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά κήρυξε έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη, μέσα από το προγραμματισμένο στη 1 έως 3 Νοεμβρίου Συνέδριο του κόμματος.

Πάντως η προθεσμία για την υποβολή του φακέλου στην Κουμουνδούρου για κάθε υποψήφιο εκπνέει στις 24 Οκτωβρίου.