Την επίσημη υποβολή της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε η Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Όπως είπε η κυρία Τζάκρη, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ήδη γυρίσει το βίντεο και θα το δημοσιεύσει την Παρασκευή (4/10). Σχολιάζοντας τις μέχρι τώρα κατατεθημένες υποψηφιότητες (Πολάκης, Φάμελλος, Φαραντούρης), η κυρία Τζάκρη έκανε λόγο για επιβεβαίωση των θεωριών μας «ετερόκλητης συμμαχίας της γραφειοκρατίας, απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη», της οποίας συνεκτικό υλικό είναι η εχθρότητα προς τον κύριο Κασσελάκη. 

Ενδιαφέρον έχει η αποστροφή της Θεοδώρας Τζάκρη, αναφορικά με τις προθέσεις της πλευράς Κασσελάκη, για το έκτακτο συνέδριο του Σαββατοκύριακου. Κληθείσα να σχολιάσει εάν η πλευρά Κασσελάκη θα αμφισβητήσει την απόφαση της κεντρικής επιτροπής στο συνέδριο, η κυρία Τζάκρη είπε ότι «πιστεύετε εσείς -ή πιστεύει κάποιος άλλος-, ότι θα πάμε στο συνέδριο και δε θα συζητηθεί το άγος της ανατροπής;», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «εγώ θα σας κάνω μια πρόβλεψη: ότι το συνέδριο μονοθεματικά θα συζητήσει για το πρόβλημα αυτό». Είναι σαφές ότι όταν προκαλείται ένα έκτακτο συνέδριο του κόμματος, λόγω της πρότασης μομφής εναντίον του προέδρου, το μοναδικό επίδικο θα είναι ακριβώς αυτό: εάν θα επικυρωθεί και από το συνέδριο -το οποίο είναι το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-, η απόφαση της κεντρικής επιτροπής να καθαιρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης».

Δε θα ακυρώσουμε τις εσωκομματικές εκλογές

Ενδιαφέρον όμως είχε και η συνέχεια της αποστροφής της κυρίας Τζάκρη, η οποία ξεκαθάρισε πως ακόμη και αν καταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης να ανατρέψει την απόφαση της κεντρικής επιτροπής στο συνέδριο, παρά ταύτα οι εκλογές θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί. Συγκεκριμένα, η κυρία Τζάκρη είπε ότι «είναι διαφορετικό το πράγμα αυτό (σ.σ. η ανατροπή της απόφασης της κεντρικής επιτροπής) και διαφορετικό απ' αυτό που λένε κάποιοι, ότι θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τη δρομολογημένη πορεία για τις εκλογές. Όχι, δε θα συμβεί αυτό. Αλλά το άγος της ανατροπής και οι λόγοι που οδηγηθήκαμε εκεί, νομίζω ότι θα προσελκύσει το αποκλειστικό ενδιαφέρον».

Βέβαια, η συγκεκριμένη κίνηση δε γίνεται λόγω μεγαθυμίας του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά προκειμένου να αποτρέψει μια ακόμη διάσπαση, η οποία -λόγω των αποχωρήσεων και βουλευτών- θα στερούσε με μαθηματική ακρίβεια τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη φάση, είναι προτιμότερο για τον Στέφανο Κασσελάκη να υφίσταται τις εσωκομματικές μαχαιριές και να παραμένει πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά να παραχωρήσει τη συγκεκριμένη θέση του 4ου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα, στον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αγάντα, Στέφανε!

Έχουμε «γεννήτριες»!

Με ειρωνεία αντιμετώπισε το σχόλιο του Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος δήλωσε ότι «αν ανατραπεί η απόφαση της κεντρικής επιτροπής, τότε θα έχουμε "blackout"». Κληθείσα να σχολιάσει τη συγκεκριμένη δήλωση, η κυρία Τζάκρη είπε πως «να πούμε στον κύριο Γιαννούλη, ότι έχουμε και γεννήτριες στην περίπτωση αυτή και θα αποφευχθεί το "blackout". Αυτά τα έχω ξαναπεί επανειλημμένως, είναι παιδιάστικες συμπεριφορές. Δηλαδή, "θα κατέβω στο γήπεδο να παίξω μπάλα, αλλά αν δεν κερδίσω το παιχνίδι, θα την ξεφουσκώσω την μπάλα, θα τη σκάσω". Αυτά είναι ζαβολιές. Δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα ενηλίκων, έτσι; Το έχω πει, το λένε κι άλλοι, δεν το λέει μόνο εκείνος».

Το μείζον πάντως, είναι να έχουν «καύσιμα» οι γεννήτριες. Διότι εφόσον δεν έχουν, τότε το «blackout» είναι δεδομένο. Και όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν πράγματι τα «καύσιμα» υπάρχουν. Στην προκειμένη περίπτωση, τα «καύσιμα» είναι η υποστήριξη της βάσης του κόμματος, προς τον Στέφανο Κασσελάκη. Το γεγονός ότι μια χούφτα τρολ -με πολλαπλούς λογαριασμούς- κάνουν σαματά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν αποτελεί απόδειξη ότι πράγματι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τη βάση με το μέρος του. Όπως επίσης, οι ίδιες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δηλώνουν τα ευρήματά τους πάντοτε με επιφύλαξη, όταν το ερώτημα αφορά εσωκομματικές εκλογές. Με λίγα λόγια, κράτα μικρό καλάθι Στέφανε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Επίσης, καλό θα είναι να κρατάει μικρό καλάθι και η κυρία Τζάκρη, η οποία προβλέπει όχι μόνο ότι θα κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά ότι θα το καταφέρει και με μεγαλύτερο ποσοστό, σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει και ένα σχετικό γνωμικό με μεγάλες μπουκιές και μεγάλες κουβέντες...

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

Παναγιώτης Στάθης: «Έχετε τη διάθεση εσείς, ως άνθρωποι που είστε συνεργάτης του κ. Κασσελάκη, να πάτε στο συνέδριο και να αμφισβητήσετε την επιλογή της κεντρικής επιτροπής;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Πιστεύετε εσείς -ή πιστεύει κάποιος άλλος-, ότι θα πάμε στο συνέδριο και δε θα συζητηθεί το άγος της ανατροπής; Εγώ να σας ρωτήσω κάτι; Εσείς έχετε προσκεκλημένους απ' τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα στα πολιτικά σας πάνελ, έτσι; Δεν τους ρωτάτε για τον πληθωρισμό, τη νεανική βια (...) αλλά επειδή αντιλαμβάνομαι ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, λόγω των εσωκομματικών εκλογών, μας ρωτάτε τι θα γίνει στο συνέδριο, τι θα γίνει στην απόφαση της κεντρικής επιτροπής, τις προηγούμενες, τις μελλούμενες και τα λοιπά. Δε μας ρωτάτε για τα ζητήματα - πιστεύετε δηλαδή ότι το συνέδριο δε θα ασχοληθεί με τα ζητήματα αυτά; Εγώ θα σας κάνω μια πρόβλεψη: ότι το συνέδριο μονοθεματικά θα συζητήσει για το πρόβλημα αυτό. Σας είπα όμως ότι είναι διαφορετικό το πράγμα αυτό και διαφορετικό απ' αυτό που λένε κάποιοι, ότι θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τη δρομολογημένη πορεία για τις εκλογές. Όχι, δε θα συμβεί αυτό. Αλλά το άγος της ανατροπής και οι λόγοι που οδηγηθήκαμε εκεί, νομίζω ότι θα προσελκύσει το αποκλειστικό ενδιαφέρον».

Παναγιώτης Στάθης: «Ο κύριος Γιαννούλης είπε ότι αν ανατραπεί η απόφαση της κεντρικής επιτροπής -αν τεθεί σε ψηφοφορία και ανατραπεί-, μιλάμε για "blackout" λέει».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Να πούμε στον κύριο Γιαννούλη, ότι έχουμε και γεννήτριες στην περίπτωση αυτή και θα αποφευχθεί το "blackout". Αυτά τα έχω ξαναπεί επανειλλημένως, είναι παιδιάστηκες συμπεριφορές. Δηλαδή, "θα κατέβω στο γήπεδο να παίξω μπάλα, αλλά αν δεν κερδίσω το παιχνίδι, θα την ξεφουσκώσω την μπάλα, θα τη σκάσω". Αυτά είναι ζαβολιές. Δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα ενηλήκων, έτσι; Το έχω πει, το λένε κι άλλοι, δεν το λέει μόνο εκείνος».

Γιάννης Κολοκυθάς: «Και τι προσπαθούν να πετύχουν με αυτό, τώρα;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Αυτά όλα, δεν δείχνουν συμπεριφορά "φαβορί. Δείχνουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποδεχτεί αυτό που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, με έναν τρόπο ξεκάθαρο».

Παναγιώτης Στάθης: «Θα κερδίσει δηλαδή, ο Στέφανος Κασσελάκης;»

Θεοδώρα Τζάκρη: «Φυσικά θα κερδίσει. Θα σας κάνω και μια πρόγνωση, με μεγαλύτερο ποσοστό απ' αυτό που πήρε την προηγούμενη φορά».