Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε μέσα από μια μεγάλη οικονομική κρίση. Πάτησε πάνω στα ταπεινότερα ένστικτα, χρησιμοποίησε άκρατο λαϊκισμό και επέβαλε την τοξικότητα προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία. Χρησιμοποίησε τα «λαϊκά δικαστήρια» στις πλατείες των αγανακτισμένων και καθιέρωσε τις δολοφονίες χαρακτήρων ως βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής σκηνής.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πλήρη αποδόμηση. Διαλύεται. Ουδείς γνωρίζει αν μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Νοεμβρίου θα υπάρχει με τη σημερινή μορφή του. Ουδείς γνωρίζει αν θα φτάσει μέχρι το Συνέδριο όταν κυκλοφορούν φήμες περί προσπάθειας των οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη για ακύρωση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος. Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει στο Συνέδριο.

Το ενδεχόμενο μάλιστα να μετατραπεί σε αρένα είναι ανοιχτό. Όπως και το να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης ήταν σαφής όταν, σχολιάζοντας το ως άνω σενάριο, δήλωσε στο ACTION24 ότι αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, τότε «θα κατέβει ο διακόπτης».

Άλλωστε, μόνο αυτό έχει μείνει. Να κλείσει κάποιος το… φως. Άντε, το πολύ πολύ, κι ένα σκούπισμα