Ξέφυγε ο Στέφανος της Ελλάδας που σε ανάρτησή του υποστηρίζει πως «ζούμε μια παρένθεση της Ιστορίας η οποία πρέπει να κλείσει το συντομότερο» και επιχειρεί να επιτεθεί στην κυβέρνησης χρησιμοποιώντας τον Χρήστο Ράμμο. Μάλιστα κάνει λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα» σε μια προσπάθεια να συμψηφίσει το έργο των τρολ που έχουν ταχθεί στο πλευρό του.

Ο Χρήστος Ράμμος χρησιμοποίησε το βήμα ενός επιστημονικού συνεδρίου για τις Ανεξάρτητες Αρχές για να εξαπολύσει μια ακόμη επίθεση κατά της κυβέρνησης ίδια και απαράλλαχτη με αυτές που έκανε από το βήμα της επιτροπής libre της ΕΕ χρησιμοποιώντας και πάλι το θέμα των παρακολουθήσεων.

Και μιλώντας για πιέσεις (που όπως είπε αυτή τη φορά είναι δημοσίες) δάκρυσε με τα συριζοτρόλ στην αρχή να σηκώνουν το θέμα για να καταγγείλουν την κυβέρνηση και τον Στέφανο Κασσελάκη να παίρνει σειρά. Και μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να… έλειπε από τη χώρα, τα συριζοτρολ όπως και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όμως ήταν εδώ όταν δάκρυζε από το βήμα της Βουλής ο Παναγιώτης Πικραμμένος τον οποίο η τότε κυβέρνηση και ο επικεφαλής της Αλέξης Τσίπρας επιχείρησαν να σπιλώσουν με τον πλέον αχρείο και αήθη τρόπο.

Διότι το να κάνει σημαία τη στάση του Χρήστου Ράμμου, που μάλλον άφησε άναυδους τους υπόλοιπους επικεφαλής των άλλων Αρχών, είναι όχι απλά υποκριτικό αλλά τείνει να διεκδικήσει μέχρι και βραβείο Όσκαρ. Για να μη τους θυμίσουμε τα ειρωνικά γελάκια του Παύλου Πολάκη όταν δάκρυζε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Επίσης, ο Χρήστος Ράμμος επικαλέστηκε τη θητεία του ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός. Μόνο που κανείς δεν έθεσε θέμα για το τι έκανε πριν συνταξιοδοτηθεί αλλά για τον τρόπο που λειτούργησε η ΑΑΔΕ και κυρίως για το πως χειρίστηκε το θέμα που αφορά στις παρακολουθήσεις.

Αρκεί να σημειωθεί πως ο Χρήστος Ράμμος από το βήμα του συνεδρίου έσπευσε να επιτεθεί, εκ νέου, στον Ισίδωρο Ντογιάκο που αν μη τι άλλο είναι επίσης ένας καταξιωμένος δικαστικός λειτουργός.

Σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη είναι τουλάχιστον προκλητική και πρέπει όντως να σκεφτεί ξανά την πρόσφατη δήλωσή του. Δηλαδή ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Στην Ελλάδα ζούμε μία παρένθεση της Ιστορίας η οποία πρέπει να κλείσει το συντομότερο. Δεν είναι μόνο οι νέες αποκαλύψεις για τις σκοτεινές διαδρομές των υποκλοπών του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι και η δολοφονία χαρακτήρας των αξιοπρεπών ανθρώπων -όπως ο κ. Ράμμος- που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Δείτε πώς ένα καθεστώς φέρνει έναν έντιμο λειτουργό σε απόγνωση»

Πέραν όμως αυτού ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για «παρένθεση της Ιστορίας» που «ζούμε στην Ελλάδα». Οφείλει να γίνει πιο συγκεκριμένος. Διότι αν εννοεί πως η κυβέρνηση που διανύει τη δεύτερη θητεία της, μάλλον έχει άλλη εικόνα ως προς τον ορισμό της παρένθεσης. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που η κυβέρνηση αυτή διατηρεί ένα ισχυρό προβάδισμα, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.

Επίσης οφείλει να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί με την αναφορά ότι η παρένθεση «πρέπει να κλείσει το συντομότερο». Προτίθεται να ζητήσει… εκλογές; Προτίθεται να πολιτικοποιήσει τις ευρωεκλογές σε σημείο που να χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα ως απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση; Και τι θα κάνει αν δεν έρθουν τα πράγματα (που μέχρι τώρα δείχνουν να μην έρχονται) όπως τα θέλει;

Εκτός και αν αμφισβητεί την ψήφο του ελληνικού λαού ή το γεγονός πως ψήφισε έχοντας γνώση της πραγματικότητας και των δεδομένων που κλήθηκε να εκτιμήσει. Πάντως ας ενημερωθεί πως αλλαγές στις κυβερνήσεις γίνονται με εκλογές η θητεία των οποίων ορίζεται από Σύνταγμα.