«Η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη και δεν παρεμβαίνει στο έργο της, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει. Καθώς η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση, έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη η οποία και ακολουθεί την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Μόλις προκύψει σχετικό πόρισμα ή κάτι “χειροπιαστό” στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, είμαστε εδώ να καταθέσουμε το δικό μας σχόλιο. Μέχρι τότε, η διάκριση των εξουσιών και ο ειλικρινής σεβασμός μας σε αυτήν, μας “υποχρεώνει” να περιμένουμε και να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», σημειώνουν «γαλάζιες» πηγές, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών που διερευνά η Δικαιοσύνη.

Σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές, οι ίδιες πηγές, επαναλαμβάνουν «τη σταθερή, συνεπή και αδιαπραγμάτευτη -θεσμική- στάση μας να τονίζουμε τον ρόλο και την αποστολή τους. Αυτό ισχύει και για την ΑΔΑΕ, μια συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή, που η κυβέρνηση σέβεται χωρίς να παρεμβαίνει στις εργασίες και την εν γένει λειτουργία της».

Ωστόσο δεν παραλείπουν να σχολιάσουν, και δη με σκωπτικό τρόπο, τους πρόσφατους ισχυρισμούς του-λαλίστατου κατά τα άλλα- Χρήστου Ράμμου της ΑΔΑΕ, ότι δήθεν κάποιοι από την κυβέρνηση τον παρεμποδίζουν στο να κάνει τη δουλειά του.

«Πρέπει, πάντως, και τα ίδια τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών να προφυλάσσουν την ανεξαρτησία των αρχών κι όχι να παρατηρούνται φαινόμενα διαρκούς διαρροής εγγράφων, όπως συνέβαινε με έγγραφα της ΑΔΑΕ τα οποία σε άμεσο χρόνο είχε στη διάθεσή της η αξιωματική αντιπολίτευση» σημειώνουν με νόημα και προσθέτουν: «Ούτε συνάδει με την ανεξαρτησία της αρχής δημόσια αρθρογραφία για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της αρχής και τη νομοθεσία που καλείται να εφαρμόσει, αντίθετα σε κάθε έννοια δεοντολογίας και αμεροληψίας. Ούτε φυσικά ενισχύουν τη θεσμική λειτουργία στελέχη της, όταν κατά παράβαση κάθε έννοιας έννομης τάξης αγνοούν εισαγγελικές διατάξεις προβάλλοντας ότι οι ίδιοι είναι τιμητές νομιμότητας και όταν κάνουν καταδρομικές επιθέσεις σε φορείς πέρα από το πλαίσιο αρμοδιότητάς τους».