Για τον κοινό νου μια Ανεξάρτητη Αρχή δεν πρέπει μόνο να είναι, πρέπει και να φαίνεται ανεξάρτητη. Επιπλέον, εκτός του ότι πρέπει να είναι και να φαίνεται, δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί παράλληλα ως λέσχη – μπορείτε να το πείτε και στέκι– όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συναντώνται με τον πρόεδρο και ανταλλάσσουν... ιδέες, που ενίοτε η κυβέρνηση τις μαθαίνει από τις εφημερίδες.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι την ΑΔΑΕ επισκέπτονται εναλλάξ οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ: μια σχέση αλληλεξάρτησης σε πνεύμα... Ανεξάρτητης Αρχής. Προφανώς ο κ. Ράμμος αισθάνεται ότι οι συναντήσεις με τον κ.
Ανδρουλάκη και τον κ. Κασσελάκη εγγυώνται την προσωπική ανεξαρτησία του αφενός, ενώ διασφαλίζουν τα όρια της νομιμότητας των πράξεών του αφετέρου.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από τη συχνότητα των συναντήσεων του με την αντιπολίτευση, που ως φαίνεται
αποβαίνουν χρήσιμες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ: Αλλωστε, αν δεν υπήρχε αμοιβαίο όφελος, που όλοι υποθέτουν ποιο είναι, γιατί να εκτίθενται καθ’ εκάστη;

Την... απεξάρτηση του κ. Ράμμου είχε προτείνει με άρθρο του στην «Καθημερινή» ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Αντώνης Μανιτάκης, που, αφού επαινούσε την «ακεραιότητα» και την «αμεροληψία» του, τόνιζε: «...τολμώ να πιστεύω και να ελπίζω ότι δεν θα συμβάλει και αυτός, τουλάχιστον με το ύφος του, στην περαιτέρω όξυνση και διαιώνιση της τραγικής θεσμικής αυτής αντιπαράθεσης. Θα δείξει με το λόγο του τη διαφορά». Τη δείχνει...