Τα κομματικά όργανα της αντιπολίτευσης τελούν υπό παράκρουση, αφού μερικά εξ’ αυτών επικαλούνται την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον περασμένο Ιούλιο η Ανεξάρτητη Αρχή για τις υποκλοπές, πως το παράνομο λογισμικό δεν προωθήθηκε από τηλεφωνικό αριθμό πολιτικού προσώπου με SMS, ενώ άλλα αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο: όλα μαζί, όμως, πλήρως ευθυγραμμισμένα με τους εμπνευστές του «σκανδάλου» των παρακολουθήσεων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, απειλούν ουσιαστικά τη δικαιοσύνη προκειμένου να αποφασίσει επί τη βάσει των μικροκομματικών τους επιδιώξεων.

Πολύ απλά τα υπό παράκρουση κομματικά όργανα, υπό την καθοδήγηση του Ανδρουλάκη και του νεοφώτιστου Κασσελάκη, θέλουν πάση θυσία να στήσουν μια υπόθεση άνευ στοιχείων και αποδείξεων προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προκειμένη περίπτωση, ενώ γνωρίζουν ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιούσε το Predator, εν τούτοις επιμένουν γιατί θεωρούν ότι μ’ αυτό τον τρόπο δεν θα μάθουμε ποιοι και για ποιο λόγο επιχειρούν προκαλώντας σύγχυση στη κοινή γνώμη, να συσκοτίσουν τη σημασία μιας νόμιμης επισύνδεσης, με τις παρακολουθήσεις μέσω ενός παράνομου λογισμικού, το οποίο θα μπορούσε να έχει στη κατοχή του και να χρησιμοποιεί ένας ιδιώτης. Έχει μάλιστα σημασία το γεγονός ότι, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ανέβασαν τους τόνους αφ’ ότου ο φάκελος, πριν αρχίσει να γίνεται σουρωτήρι, πήρε το δρόμο για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σημειώνουμε την αντίδραση δια υπομνήματος Ανδρουλάκη, ο οποίος μάλιστα για λόγους… υψηλού συμβολισμού επισκέφθηκε τον… βουρκωμένο πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο, αλλά και την επίσκεψη Κασσελάκη στην Εισαγγελέα του ΑΠ Γεωργία Αδηλίνη.

Πώς γνώριζε ο Ανδρουλάκης αυτά που δεν γνώριζε η κυβέρνηση;

Εκείνο, ωστόσο, που δεν έχει απαντηθεί είναι πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν γνωρίζει ποιοι και γιατί τον παρακολουθούσαν, είχε γνώση όλων των πρωτοβουλιών (πχ επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ από την Αρχή του κ. Ράμμου), τις οποίες δεν γνώριζε η κυβέρνηση. Και κάτι ακόμα: Όταν υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας, έχουν λιγότερη ή περισσότερη σημασία από τα… μάτια βουρκωμένα και παραπονεμένα του κάθε Ράμμου; Δεν χωράει συζήτηση: Οι επισυνδέσεις που έχει κάνει, και κάνει η ΕΥΠ, εφόσον έχει ελεγχθεί από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, που αποτελεί το φίλτρο, δεν μπορεί να κάμπτεται. Το αντίθετο, αυτό που εμμέσως πλην σαφώς μας λένε από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει κατάργηση της ΕΥΠ.

Μπορεί κάποιοι να έχουν προνομιακές προσβάσεις στις πληροφορίες από τα ψηλά πατώματα της ΑΔΑΕ και προνομιακή(;) ενημέρωση από τη δικαιοσύνη, αλλά εδώ χρειάζεται προσοχή μιας και στο πρόσφατο παρελθόν, σε αντίστοιχου θορύβου υπόθεση που μπήκε στο αρχείο, κρεμάστηκαν άνθρωποι στα μανταλάκια χωρίς- όπως και τώρα- αποδείξεις: παρά μόνο φήμες- όπως και τώρα- γιατί και τότε κάποιοι δικαστικοί μπορεί να μην είχαν «μάτια βουρκωμένα», αλλά εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι έκαναν… τα στραβά μάτια.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι συγκεκριμένες ειδικά σε ζητήματα που έχουν ποινικό χαρακτήρα. Συνεπώς, ο Ανδρουλάκης, καθώς και ο… πληρεξούσιος του Πολάκη, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης, διαπρύσιοι κήρυκες αμφότεροι του κράτους δικαίου, οφείλουν να μη βιάζονται και να περιμένουν τις αποφάσεις της. Είτε θα υπάρξουν κατηγορούμενοι ή ύποπτοι είτε δεν θα υπάρξει τίποτε και αυτή η υπόθεση θα πάει στο αρχείο. Μέχρι τότε, ας πάρουν μαντήλι για να σκουπίσουν τα δάκρυα των υπεράνω πάσης υποψίας φίλων τους.