Ο Αλέξης Τσίπρας πριν την εκλογές με την απλή αναλογική είχε φτάσει στο σημείο να θέτει θέμα ακόμη και δημιουργίας κυβέρνησης ειδικού σκοπού με στόχο να δημιουργηθεί μια ακόμη σκευωρία ανάλογη αυτής της Novartis αλλά αυτή τη φορά για τις παρακολουθήσεις. Τώρα Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκαν και μίλησαν για κοινές πρωτοβουλίες αναφορικά με το ζήτημα αυτό.

Την ώρα που η σκευωρία αποκαλύπτεται και το αφήγημα για τις παρακολουθήσεις που έντεχνα έχει στηθεί από το καλοκαίρι του 2022, καταρρέει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης επιχειρούν να το επαναφέρουν στο προσκήνιο. Ο πρώτος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσει κάποιες συνθήκες συσπείρωσης και κυρίως να φύγει από το προσκήνιο η αποκάλυψη για τα τρολ του διαδικτύου και τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δεύτερος λόγω της εμφανούς αδυναμίας να υλοποιήσει τη δέσμευσή του περί σοβαρής αντιπολίτευσης.

Από τη μία πλευρά το χάος στο ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει και από την άλλη η γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ που παραπαίει, δείχνει να οδηγεί τους αρχηγούς των δύο κομμάτων σε μια «συμφωνία» κοινής δράσης –για κοινές πρωτοβουλίες έγινε λόγος στη συνάντηση που είχαν στο γραφείου του προέδρου στη Βουλή- προκειμένου να επιχειρεί να πληγεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Αρκεί να σημειωθεί ότι τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν να υιοθετήσουν δημοσιεύματα ή καλύτερα «τίτλους» πρωτοσέλιδων και δημοσιευμάτων την ώρα που το περιεχόμενο τους αναιρούσε την προσπάθεια σπίλωσης προσώπων όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα μια εικόνα που παρέπεμπε σε ενέργειες «παράλληλες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε υπόμνημα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε στην ΑΔΑΕ για να συναντήσει τον Χρήστο Ράμμο ενώ τη Δευτέρα ανάλογα έπραξε και το Στέφανος Κασσελάκης. Και οι δύο βρέθηκαν στο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώθηκε από τις ανεξάρτητες αρχές της χώρας για να φωτογραφηθούν με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ τον οποίο έχουν αναγορεύσει –όπως έπραξε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας- σε τιμητή των πάντων.

Η συνάντηση στη Βουλή των Κασσελάκη – Ανδρουλάκη έρχεται να προστεθεί σε σειρά ενεργειών που παραπέμπουν σε άλλες σκέψεις. Και μπορεί να μην δύναται να υλοποιηθεί η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού αφού οι επόμενες εθνικές εκλογές αργούν εν τούτοις οι δύο πρόεδροι, του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, δείχνουν να κινούνται στη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου.

Βέβαια τέτοιες κινήσεις αναιρούν τα σχέδια του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και τα όσα υποστηρίζει αναφορικά με το στόχο να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα διεγείρει τα… αντακλαστικά της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ που προετοιμάζεται για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταγραφεί και το εξής: τα δύο κόμματα καταγράφουν ποσοστά που ακόμη και αν προστεθούν αδυνατούν να πλησιάσουν αυτά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι δύναται να περιγραφεί ως μονόδρομος η προσπάθεια να αποδομηθεί ο πρωθυπουργός που μέχρι τώρα έχει καταφέρει να κερδίσει και τον μεσαίο χώρο…