Μια διαφήμιση παλαιότερα ανάφερε ότι αφού «άνοιγες» το καπάκι του προϊόντος μετά δεν είχες σταματημό. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από τις εθνικές εκλογές και μετά δείχνει να κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις. Και αυτό συμβαίνει την ώρα που στην Κουμουνδούρου περιμένουν στη… γωνία τον Στέφανο Κασσελάκη για να λύσουν διαφορές.

Το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Και παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει παντού ότι αυτόν εξέλεξαν τα μέλη του κόμματος για πρόεδρο, οι μέχρι τώρα κινήσεις του, τα πρόσωπα που επέλεξε να τον πλαισιώσουν και γενικότερα η αδυναμία του να εκφέρει πολιτικό λόγο και πρόγραμμα που να ικανοποιεί την Αριστερά κάτι δείχνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σαββατοκύριακο ίσως να μην είναι τόσο εύκολο τελικά. Αν θελήσει να δείξει… πυγμή αναφορικά με τις διαγραφές κινδυνεύει να βρεθεί με μια μειοψηφική στήριξη αφού θεωρείται δύσκολο να βρει τις 151 ψήφους που απαιτούνται για να περάσει η σχετική πρόταση και να έχει θετική θέση η Κεντρική Επιτροπή.

Οι «αντιφρονούντες» κουνούν ήδη τις δημοσκοπήσεις στον αέρα για να δείξουν πως έχουν δίκιο σε ό,τι αφορά τις θέσεις του και την άποψή τους για τον Στέφανο Κασσελάκη. Διότι δεν είναι μόνο ότι το κόμμα κατρακυλά δημοσκοπικά σε σχέση με το ήδη χαμηλό των 17,8 μονάδων των εκλογών αλλά και ο ίδιος δεν μπορεί να πείσει κανέναν, πέραν των τρολ της υπόγας, ότι διαθέτει χαρακτηριστικά ικανά να επαναφέρουν τους χαμένους ψηφοφόρους, ή έστω ένα τμήμα αυτών.

Όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Η κατηφόρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σταματημό. Και αν το ΠΑΣΟΚ είχε διαφορετική ενδεχομένως στάση ως αντιπολίτευση θα είχε ήδη περάσει μπροστά. Δεν θα περίμενε δηλαδή να πέσει κάτω από αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να σημειωθεί ότι φτάνει το 13% παλεύοντας κάθε εβδομάδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύρεται ήδη από την ηγετική του ομάδα προκειμένου να υιοθετήσει την τακτική του σκληρού ρόκ απλώνοντας ταυτόχρονα το χέρι στο ΠΑΣΟΚ για… κοινές πρωτοβουλίες, ανάλογες με αυτές που ζητούσε ο Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή για να μετατραπεί η χώρα σε βούρκο και η πολιτική σκηνή σε μια διαρκή σκανδαλολογία. Το θέμα των παρακολουθήσεων μπήκε πάλι στο τραπέζι και ο νέος πρόεδρος δείχνει να ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες…

Άλλωστε είναι πολύ ευκολότερος ο λαϊκίστικος λόγος, η σκανδαλολογία και η λάσπη από την προώθηση προγραμμάτων και προτάσεων. Πολύ περισσότερο τη στιγμή που δεν γνωρίζει πως θα είναι το κόμμα του την επόμενη ημέρα.