Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πλέον επιλέξει τον λαϊκισμό. Άλλωστε η ηγετική ομάδα του είναι ο απόλυτος εκφραστής του. Η προσπάθειά του να καλύψει τα κενά (τα πολιτικά), τις γκάφες και τα εσωκομματικά του προβλήματα τον οδηγεί στην αντιγραφή της πολιτικής Τσίπρα και τον πολακισμό. Όπως και το γεγονός πως επιχειρεί να ρίξει και πάλι στο προσκήνιο λάσπη μέσα από το θέμα των παρακολουθήσεων.

Οι συναντήσεις του με τον Χρήστο Ράμμο και τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο, τους προέδρους της ΑΔΑΕ και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κινούνται στο πλαίσιο της εργαλειοποίησής των ίδιων των Αρχών. Μόνο που πλέον γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα, το οποίο προκύπτει από την ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια.

Ποιο είναι αυτό; Ποια και τι στοιχεία του έδωσαν, αν του έδωσαν, οι δύο πρόεδροι; Και εξηγούμαστε. Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει επί λέξει:

«Συναντήθηκα τόσο με τον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, όσο και με τον κύριο Μενουδάκο, πρόεδρο της Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ».

Ποια στοιχεία;

Για ποια στοιχεία μιλά ο Στέφανος Κασσελάκης; Τι ακριβώς ειπώθηκε για να προκύψει αυτό που επικαλείται, δηλαδή τα περί δήθεν ενιαίου κέντρου Pretador και ΕΥΠ;

Διότι όταν ο επικεφαλής του κόμματος που έχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται τη συνάντηση με τους προέδρους των Αρχών και αμέσως μετά κάνει λόγο για δήθεν «στοιχεία» κάτι περίεργο συμβαίνει. Εκτός και αν είναι θέμα ελληνικών. Αν είναι έτσι, θα μπορούσε να διορθωθεί η ανάρτηση – κάτι που δεν έγινε.

Τα υπόλοιπα που αναφέρει στην ανάρτηση πάντως δείχνουν άγνοια και αδιαφορία. Αδιαφορία να ενημερωθεί με σωστό τρόπο πριν μιλήσει.

Και ένα ακόμη ερώτημα. Όταν προτείνει να μη χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση (μάλλον εννοεί τον κρατικό προϋπολογισμό) τι εννοεί; Να έχουν οι ανεξάρτητες Αρχές… χορηγούς; Και πώς θα αμείβονται οι εργαζόμενοι, και κυρίως πώς θα στελεχώνονται; Με προσλήψεις που θα κάνουν οι επικεφαλής τους;

Κατά τα λοιπά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη μπερδεύει. Κυρίως ως προς το νόημα που θέλει να δώσει ο ίδιος…

Δείτε την ανάρτηση:

«Συναντήθηκα τόσο με τον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, όσο και με τον κύριο Μενουδάκο, πρόεδρο της Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5, η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη, με τη συνεργασία μόνο του κυρίου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο, δηλαδή με την Ακροδεξιά.

Το σύνταγμά μας δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους μας. Γιατί αν δε λάμψει η αλήθεια σ’ αυτό το ζήτημα, πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον να ασχοληθούν με την πολιτική. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Σε αυτό το πλαίσιο μίλησα με τον κύριο Ανδρουλάκη, με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήσαμε για το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς κι ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασης. Από μεριάς μας θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες Αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. Να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωσή τους. Γιατί είναι υποστελεχωμένες.

Για να λάμψει το φως σ’ αυτήν την υπόθεση, που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%. Αφορά όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες. Από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μια τέτοια αλαζονεία να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτήν την υπόθεση που προσβάλλει την κοινή λογική, τη νοημοσύνη και τους γενναίους λειτουργούς στις ανεξάρτητες Αρχές».