Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να ισχυριζόταν σε κάθε τόνο ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές θα περιέχει καταρτισμένους επιστήμονες από τα περίφημα think tanks, τα οποία τόσο έχει διαφημίσει και όχι με celebrities χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Μάλιστα το κόμμα του Στεφάνου Κασσελάκη θα περιέχει αριθμό ρεκόρ υποψηφίων από τηλεοπτικά πάνελ και κάθε είδους «celebrities» των reality και των social media.

Συγκεκριμένα στις προκριματικές του κόμματος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων παίρνουν μέρος δύο μέλη από πάνελ γνωστών εκπομπών ψυχαγωγικού περιεχομένου. Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος αν και είναι γνωστός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιότερα είχε δηλώσει ότι μετάνιωσε που ψήφισε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο δεύτερος είναι ο Δημήτρης Πανόπουλος, μέλος του πάνελ της εκπομπής του «Καλύτερα Δεν Γίνεται». Μάλιστα ο τελευταίος λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του, πήρε συνέντευξη από τον Στέφανο Κασσελάκη μαζί με την Ναταλία Γερμανού προκαλώντας πλήθος σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα. Οι δύο πανελίστες αποτελούν προσωπική επιλογή του Στεφάνου Κασσελάκη, ο οποίος έχει πάρει στη σειρά όλες τις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές, προσπαθώντας να βρει αναγνωρίσιμα πρόσωπα για να καταστήσει πιο ελκυστικό το κόμμα της Κουμουνδούρου. Όσον αφορά τον Δημήτρη Πανοπουλο, οι φήμες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τον θεωρεί πολύ σημαντικό υποψήφιο για να προσελκύσει ψήφους στο κόμμα και σκέφτεται ακόμα και να τον θέσει εκπρόσωπο τύπου του κόμματος στο μέλλον. 

Φυσικά το μενού έχει και πολλούς celebrities, οι οποίοι βλέπουν τον Στέφανο Κασσελάκη να κινείται περισσότερο σαν influencer των social media πάρα ως πολιτικός. Ένας από αυτούς είναι ο πρώην παίκτης του Survivor, Νάσος Παπαργυρόπουλος. Ακόμα ένας παίκτης εκπομπής reality που συμμετέχει στις προκριματικές για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο συνθέτης - τραγουδιστής Παναγιώτης Τσακαλάκος, ο οποίος ήταν νικητής στο τηλεοπτικό talent show «Greek idol 2». Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάνει κρούση για να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια σε μια γνωστή τραγουδίστρια από το χώρο της αριστεράς καθώς και σε μια νεαρή influencer των social media, η οποία είναι γνωστό ότι κινείται φιλικά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Γκρίνιες για τις επιλογές Κασσελάκη 

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί γκρίνια για τις επιλογές του Στεφάνου Κασσελάκη, ο οποίος είναι φανερό ότι μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολιτικά θολό μόρφωμα. Μάλιστα όπως έλεγε παλιό στέλεχος της Κουμουνδούρου, οι επιλογές υποψηφίων δεν έχουν καμία ιδεολογική αναφορά με την αριστερά. Γκρίνια επικρατεί και στους υπόλοιπους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές, οι οποίοι βλέπουν ότι θα καπελωθούν από αναγνωρίσιμα πρόσωπα της τηλεόρασης και των social media. Πολλοί υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος μιλούν για υποψηφιότητες - πυροτεχνήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική ενώ ταυτόχρονα εγείρουν ερωτηματικά για την ικανότητα τους σε περίπτωση εκλογής αυτών των προσώπων στην ευρωβουλή. Προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης κάπως έτσι ονειρεύεται τον νέο ΣΥΡΙΖΑ: Lifestyle με ολίγη πολιτική.