Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν ξεκαθαρίσει το τοπίο μόνο όσον αφορά την πρώτη θέση και τον νικητή των ευρωεκλογών που δεν είναι άλλος από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία υπερτερεί πολιτικά έναντι οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Παράλληλα, όμως, οι ίδιες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση κινούνται μεταξύ δεύτερης και τέταρτης θέσης. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα είναι δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος...

Η μάχη λοιπόν είναι σκληρή, μόνο και μόνο για να αποφευχθεί ο εξευτελισμός. Καθώς πράγματι αν ο τρίτος ή ο τέταρτος είναι κάποιος εκ των ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, τότε μιλάμε για την απόλυτη κατρακύλα, η οποία μάλιστα μπορεί να κοστίσει ακόμα και την κομματική ηγεσία σε Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη, σε κάθε περίπτωση με τα δικά της κριτήρια. Σε αυτόν τον «αγώνα» λοιπόν της δεύτερης, της τρίτης και της τέταρτης θέσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιλέγουν μια στρατηγική με celebrities, θεωρώντας ότι μπορούν να τους φέρουν παραπάνω ψήφους.

Στην Κουμουνδούρου

Oσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, στις προκριματικές εκλογές του κόμματος για την κατάρτιση των ευρωψηφοδελτίων παίρνουν μέρος δύο μέλη πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών ψυχαγωγικού περιεχομένου. Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος, αν και είναι γνωστός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιότερα είχε δηλώσει ότι μετάνιωσε που ψήφισε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Πανόπουλο, που συμμετέχει στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» του Alpha. Μάλιστα, ο τελευταίος, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του, πήρε συνέντευξη από τον Στέφανο Κασσελάκη μαζί με τη Ναταλία Γερμανού, προκαλώντας πλήθος σχολίων στα social media.

Οι δύο πανελίστες αποτελούν προσωπικές επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πάρει στη σειρά όλες τις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές, προσπαθώντας να βρει αναγνωρίσιμα πρόσωπα τα οποία θα καταστήσουν πιο ελκυστικό το κόμμα της Κουμουνδούρου. Οσον αφορά τον Δημήτρη Πανόπουλο, οι φήμες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τον θεωρεί πολύ σημαντικό υποψήφιο για να προσελκύσει ψήφους και σκέφτεται ακόμα και να τον θέσει εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον.

Φυσικά το μενού έχει και πολλούς celebrities, οι οποίοι βλέπουν τον Στέφανο Κασσελάκη να κινείται περισσότερο σαν influencer των social media πάρα ως πολιτικός αρχηγός. Ενας από αυτούς είναι ο πρώην παίκτης του «Survivor» Νάσος Παπαργυρόπουλος. Ακόμα ένας παίκτης εκπομπής reality που συμμετέχει στις προκριματικές εκλογές για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνθέτης και τραγουδιστής Παναγιώτης Τσακαλάκος, ο οποίος ήταν νικητής στο τηλεοπτικό talent show «Greek Idol 2».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάνει επίσης κρούσεις σε γνωστή τραγουδίστρια από τον χώρο της Αριστεράς, καθώς και σε νεαρή influencer των social media, η οποία είναι γνωστό ότι κινείται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όλοι αυτοί πέραν των κλασικών που είναι εδώ και καιρό στα... SOS του κόμματος της Κουμουνδούρου, όπως ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη

Στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πιο μαζεμένα μεν (αφού ο πρόεδρός του «δεν έχει τη λάμψη του Στέφανου», όπως λένε κύκλοι της Κουμουνδούρου), δεν παύουν όμως να αναζητώνται οι σανίδες σωτηρίας σε ανθρώπους της τηλεόρασης. Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου είναι ένα όνομα που είχε ακουστεί καιρό και επιβεβαιώθηκε στην ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου, όπως και ο «τηλεοπτικός αστυνομικός» Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος επίσης συζητείτο για τις ευρωεκλογές, όχι απαραίτητα με το ΠΑΣΟΚ βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο αντικείμενο συζήτησης. Ακόμη ένα όνομα πολύ συχνό στα κανάλια είναι ο Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος μπορεί να μην αποτελεί celebrity υποψηφιότητα, δεν παύει όμως να είναι θαμώνας τηλεοπτικών εκπομπών.

Και τώρα πάμε στη «μεταγραφή αεροδρομίου». Ο ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Θοδωρής Ζαγοράκης είναι πλέον υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Ο Θοδωρής κι αν είναι celebrity και μάλιστα από τους μεγαλύτερους στη χώρα μας. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Euro 2004 ζητά να επανεκλεγεί ευρωβουλευτής, αλλά με άλλο κόμμα. Και μάλιστα αυτή η αλλαγή δεν θα γίνει επειδή διαφώνησε ιδεολογικά σε κάτι με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά μόνο και μόνο γιατί η γαλάζια παράταξη δεν θα τον κατέβαζε. Αχ Θοδωρή, αυτήν την ντρίμπλα στον Λιζαραζού για πόσο ακόμα θα την εξαργυρώνεις;