Η συγκλονιστική ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια στα πλαίσια του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως εκτός από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, άγγιξε και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία προσπάθεια να μειώσει την σημασία των ειπωμένων, να ειρωνευτεί χυδαία τον κ. Δένδια.

Ειδικότερα. στην ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει «είκοσι χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναφέρει ως διακύβευμα την επανίδρυση του κράτους.

Το σύνθημα, δηλαδή, με το οποίο ξεκίνησε η ΝΔ την κυβερνητική της θητεία το 2004. Το γεγονός ότι ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ διαπιστώνει σήμερα, ενώπιον του συνεδρίου της, ότι το κράτος χρειάζεται επανίδρυση, μετά από πέντε χρόνια πρωθυπουργία Μητσοτάκη, λέει πολλά».

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνεχίζει την ανακοίνωση με μία ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη «Ο πρωθυπουργός των Τεμπών, των υποκλοπών, των διαρροών προσωπικών δεδομένων και της ανασφάλειας δεν έχει πείσει ούτε τους υπουργούς του.

Δυστυχώς όμως για τον τόπο, αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή για καμία επανίδρυση. Μόνο για περαιτέρω απορρύθμιση, την οποία επιτελεί με γοργούς ρυθμού»ς.