Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο προκάτοχός του, είναι τσακωμένος με την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε ως το… νέο που θα αλλάξει τα δεδομένα και στην… Αριστερά μέχρι και σήμερα οι παλινωδίες, η ασάφεια και τα fake news αποτελούν κυρίαρχο συστατικό της παρουσίας του στο πολιτικό σκηνικό.

Από τα περί «κατατρεγμένου» νέου που βρέθηκε σχεδόν… πρόσφυγας στις ΗΠΑ -φεύγοντας από τη φτωχομάνα Εκάλη- και τη μοναξιά -με τον πατέρα του τη μητέρα του και τον αδελφό του- μέχρι τα περί πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για υπουργοποίηση και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητας, η αλήθεια για τον Στέφανο Κασσελάκη χάνεται μεταξύ ασάφειας και εναλλαγών ως προς τις διαβεβαιώσεις που δίνει.

Τελευταίο παράδειγμα οι εταιρείες του -τα αστακοκάραβα και οι λοιπές δραστηριότητές του- και η συμμετοχή του σε αυτές, πράξη παράνομη με βάση τον νόμο που ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το 2016 σε μια από τις πρώτες απέλπιδες προσπάθειές του να στριμώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πολιτικό του αντίπαλο δηλαδη αυτόν από τον οποίο δεν θα έχανε ούτε μία στο εκατομμύριο…

Το θέμα με τις εταιρείες στις ΗΠΑ κοντεύει να γίνει viral. Και αυτό λόγω των διαφορετικών του δηλώσεων αλλά και της αντιστροφής της πραγματικότητας. Τη μια είναι ιδιοκτήτης εταιρειών και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Την άλλη έχει αποχωρήσει από τις εταιρείες και την τρίτη διαθέτει μερίσματα σε κάποιες από αυτές. Και δεν είναι μόνο αυτό. Επιχειρεί να βγάλει τρελούς και τους συνομιλητές του.

Η παρουσία του στον ΑΝΤ1 χαρακτηριστική. Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν διαθέτει εταιρείες ή ποσοστά σε κάποιες από αυτές την 1η Μαρτίου είχε αναφερθεί σε αυτή με τα αστακοκάραβα. Μετά είπε πως δεν είναι μέτοχος σε αυτήν την εταιρεία και την Παρασκευή ότι έχει μεταβιβάσει -πώς και σε ποιον άραγε;- τα μερίσματά του όχι στο σύνολο αλλά στην πλειοψηφία τους, χωρίς φυσικά να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις.

Σε κάθε ερώτηση πετά την μπάλα στην εξέδρα και στη συνέχεια τα μπερδεύει περισσότερο. Για να,αποφύγει δε τις διευκρινίσεις εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό επικαλούμενος fake news όπως αυτό για τα 40 σπίτια ή το άλλο με το πόθεν έσχες, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ελεγχθεί τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε πολιτικό χωρίς να βρεθεί κάτι μεμπτό. Το κυριότερο έχει ελεγχθεί δύο φορές τουλάχιστον επί κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πετά ατάκες, δίνει μια απάντηση, στη συνέχεια την αλλάζει και στην πορεία τη μεταμορφώνει κατά πώς τον βολεύει. Για κάποιον λόγο εμφανίζεται να λειτουργεί λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς στους οποίους μπορεί να πουλά… καθρεφτάκια και χάντρες. Υποτιμά τους πολίτες και το κάνει με τον πλέον εμφανή τρόπο.

Θα έλεγε κανείς πως συμπεριφέρεται σαν τον πλούσιο συγγενή που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια και πιστεύει ότι στην Ελλάδα ζουν άνθρωποι κατώτερης τάξης, κυρίως πνευματικής.