Οι στροφές του Στέφανου Κασσελάκη ζαλίδουν. Ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι θιασώτης της θεωρίας της κοντής μνήμης ή ότι με ατάκες μπορεί να ασκήσει πολιτική ακόμη και όταν η μια αναιρεί την άλλη, έχοντας ενστερνιστεί τη λογική της Αριστεράς

Δείτε για παράδειγμα τις θέσεις του για τη θητεία στον Ελληνικό Στρατό. Από τη μία τάσσεται κατά της υποχρεωτικής στράτευσης και κάνει προτάσεις που κανείς δεν καταλαβαίνει περί κοινωνικής θητείας και άλλων τινών και από την άλλη δηλώνει ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο το γεγονός πως θα… υπηρετήσει την πατρίδα, έστω και για ένα 15νθήμερο.

Μάλιστα αυτό το δεκαπενθήμερο, άντε 20 ημέρες που δεν είναι, το έχει μετατρέψει σε ένα αόριστο για θητεία που θα διαρκέσει… βδομάδες για να δώσει έμφαση σε αυτό που κάνει και το οποίο θέλει να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά μέσα από το… ημερολόγιο που θα φτιάξει φορώντας στολή.

Τι δήλωσε; Τα εξής:

«Έχω πει ότι η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει. Ένα περίπου 15% - 20% των μονάδων πρώτης γραμμής είναι φαντάροι και όχι στρατιωτικοί. Αυτό κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει επαγγελματικός στρατός και όλο το υπόλοιπο κομμάτι και με αμυντική κατάρτιση. Αλλά και γενικά όλο το κοινωνικό κομμάτι που χρειαζόμαστε είναι μια κοινωνική θητεία πολύ μικρότερη στην οποία μπορούν αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στη χώρα τους. Εάν είναι κάποιος μηχανικός, να πάει να χτίσει μια γέφυρα σε ένα χωριό που μαραζώνει. Εάν είναι κάποιος γιατρός, να πάει να παράσχει για ένα διάστημα υπηρεσίες πάλι κάπου στην περιφέρεια.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Χρειάζεται βέβαια και η υποχρεωτική εκπαίδευση.

ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Άλλο η αμυντική κατάρτιση που χρειάζεται και άλλο 9 μήνες σκοπιά. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο».

Και αφού όποιος κατάλαβε κατάλαβε, μπαίνοντας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού έκανε την εξής ανάρτηση:

«Σημαντική ημέρα για κάθε Έλληνα. Πόσο μάλλον για εμένα, ένα «παιδί της ομογένειας. Περήφανος που υπηρετώ την πατρίδα μας - έστω για λίγες εβδομάδες.
Όμως έχω αποφασίσει να την υπηρετώ για όλη μου τη ζωή».

Και κάπου εδώ τα σχόλια και οι περιγραφές σταματούν…